| Door: . | Categorie: Algemeen.

Michael Jackson danste zijn laatste Mambo

Dit is een vrije vertaling van deze blog van Brian Teeman die we jullie niet wilden onthouden in het kader van de geschiedenis van Joomla

mj_star

OK ik weet wat jullie denken, dit is een blog over Joomla en webontwikkeling dus wat bezielt Brian om over Michael Jackson te schrijven. Natuurlijk is zijn dood triest nieuws, zeker voor de mensen die zijn opgegroeid met The Jackson 5 maar waarom zou ik daar in deze blog aandacht aan besteden. Tja...wat velen van jullie waarschijnlijk niet weten is dat in December 2004 zijn website "MJJSource.com - The Official Source of Michael Jackson News & Information" werd gelanceerd, gebruik makend van Mambo.

 

 

Als ik het me goed herinner werd de website door een Nederlands ontwikkelteam gemaakt in Flash waarbij Mambo werd gebruikt als het content genererend deel in de backend.

O, je hebt hier nooit van gehoord?

 

December 2004 - August 2005 was de periode waarin Michael J Jackson verwikkeld was in de nu enigszins vergeten rechtszaak. Op dat moment waren er twijfels over de PR waarde om veel aandacht aan de nieuwe site te geven. In het bijzonder omdat het waarschijnlijk de enige website zou zijn waarop mensen zouden kunnen lezen dat Michael onschuldig was.

Uiteindelijk, na veel discussie, werd de website toegevoegd aan het onderdeel "showcases" van Mambo websites op www.mamboserver.com. Na de fork en dus geboorte van Joomla werd MJJSource.com een van de vele websites die zich solidair toonden en Mambo verving door Joomla.

De ontwikkelaars gingen zelfs zo ver om de credits te wijzigen in:

Deze website is ontwikkeld met open source software voorheen bekend als Mambo. Dit is een volledig functioneel Content Management Systeem dat kan worden gebruikt voor zowel simpele websites als ook complexe bedrijfsapplicaties. Momenteel wordt de software van een nieuwe naam voorzien door het ontwikkelteam.

Natuurlijk ben ik niet zo naief om te denken dat de gehandschoende Michael Jackson zijn website heeft gebouwd maar toch.... ... Gegevens over de website zijn te vinden op The Internet Archive Wayback Machine en de originele site credit aan Mambo hier.