| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

Opent de eerste Joomla! winkel binnenkort haar deuren?

Dat is wel wat je zou denken als je onderstaande afbeelding ziet. Niets is minder waar, het gaat hier om een heus shopping center, Metro Junction in Kalyan, India. Je zult je wellicht afvragen wat Joomla! te maken heeft met dit shopping center, daar is een kort antwoord op te geven: helemaal niets.

Het shopping center is een overduidelijk voorbeeld van overtreding van de 'Joomla! logo guidelines'. Hierin staat beschreven wat wel en wat niet is toegestaan met het Joomla! logo mocht je dat willen gebruiken.

Joomla! winkel?


Zo moet je de officiële kleuren gebruiken, de proporties gelijk blijven, mogen geen andere variaties dan de aangereikte worden gebruikt en mag er geen tekst worden toegevoegd welke deel uit lijkt te maken van het logo. Tevens zul je een verzoek moeten indienen voor gebruik bij Open Source Matters.

Deze ontdekking van het misbruik van het Joomla! logo is gedaan door Swapnil Gavai. Hij nam foto's en plaatste die op het Joomla! forum. Het is nog niet duidelijk of Open Source Matters stappen gaat nemen tegen het misbruik.

Joomla! Shopping MallJoomla! Shopping Mall Joomla! Shopping MallJoomla! Shopping Mall

Foto's door Swapnil Gavai.