smashingmagazineSmashing Magazine is een populair Engelstalige website over webdesign, web technieken, handige resources en informatie voor webdesigners en ontwikkelaars. Zij hebben nu een volledig artikel gewijd aan Joomla: 'Joomla Developer’s Toolbox'. Na eerdere 'Toolbox' artikelen over onder andere Drupal en WordPress is het ditmaal de beurt aan Joomla! om besproken te worden.

In een uitgebreid Engelstalig artikel worden diverse handige links naar artikelen en tips aangereikt. Onderverdeeld in verschillende onderwerpen als het opzetten van een site tot en met het ontwikkelen van extensies worden links aangereikt naar nuttige informatie en sites voor inspiratie. Lees het artikel op Smashing Magazine.

3 reacties

EasyDiscuss Avatar
adje
ik had eerst het idee om het artikel te vertalen in het nederlands maar toen ik er verder naar keek verging mij de lust: zoveel links naar allerlei bekende en onbekende (soms ook obscure) template en extensie leveranciers. <br />Als je de reacties leest heeft Joomla toch nog een lange weg te gaan voordat dit CMS in het engelstalige gebied geaccepteerd wordt. Veel kritiek, terecht of onterecht?<br />Maar niettemin bevat het artikel toch ook goeie tips<br />Ad
EasyDiscuss Avatar
jero9000
Ik denk dat heel veel cms-gebruikers Joomla! alleen kennen van de 1.0 versie. Toen die nogal was tegengevallen hebben ze nooit meer naar 1.5 gekeken. Je ziet vaak dat ze 2 jaar geleden Joomla! hadden getest maar dat de andere CMSen toentertijd beter bevielen.
EasyDiscuss Avatar
sc00zy
Wel leuk natuurlijk dat Smashing Magazine een artikel wijdt aan Joomla!, maar ik ben er niet van onder de indruk. De gemiddelde gebruiker zal niet snel van een artikel als deze gebruik maken doordat deze nogal rommelig en onoverzichtelij k over komt. Het is op het eerste gezicht een wirwar van screenshots en links. Al zitten er natuurlijk wel erg nuttige tips/links bij.

Reageer

1000 Resterende tekens