| Door: Sander Potjer. | Categorie: Algemeen.

SWSX Ultimate Showdown of Content Management System

sxsw09Van 13-22 maart vindt er in Texas USA een groot media evenement plaats, SXSW. Op maandag 16 maart start een onderdeel genaamd “Ultimate Showdown of Content Management System Destiny”. Drie teams van ontwikkelaars van Drupal, Joomla! en WordPress gaan de competitie met elkaar aan door het bouwen van dezelfde website in ieders favoriete CMS.

Iedere website moet voldoen aan een document met specifieke eisen. Het Joomla! team bestaat uit Kevin Devine, Steve Fisher, Arno Zijlstra, Tibor Toth, Mitch Pirtle en Amy Stephen. Gezamenlijk hebben zij 100 uur de tijd gehad om de website te realiseren. De activiteiten van het team zijn ook via twitter te volgen.

Inmiddels is de competitie gesloten en zijn de drie websites te bekijken:

De Joomla! SXSW website maakt gebruik van diverse Joomla extensies als Event List en Phoca Gallery. Daarnaast wordt voor een aantal pagina's gebruik gemaakt van Tamka, een nieuwe blogging extensie voor Joomla. Tamka is de nieuwe naam voor JPress waar wij eerder over berichtten. Binnenkort meer informatie over Tamka.

De sites zullen nu geëvalueerd worden op een aantal punten als validatie, gewicht van de pagina, aantal regels code, eigen code, etc. Deze resultaten worden getoond tijdens het evenement waarna het publiek ook zijn mening kan geven en de winnaar wordt gekozen.