| Door: Martijn Boomsma. | Categorie: Algemeen.

Thuiswinkel Starter Award voor Joomla website Ticken.nl

TickenDit mooie bericht verscheen enkele weken geleden op www.joomla.org: "Dutch Joomla Start-Up Wins Best IT Startup Award". Ik verbaasde mij erover dat ik hier niks over op ons eigen forum had gelezen en prompt kwam de tip van de hoofdredacteur: "De Joomla website www.ticken.nl heeft de "Thuiswinkel Starter Award" gewonnen, wie zou er een artikel over willen maken?"

Ik heb Ticken aangeschreven en kreeg meteen bericht terug van de man achter de website zelf, Martin Beijer: "Ik had mijn business idee gedeeld met een goede vriend en in een van onze gesprekken tipte hij mij over JoomlaLMS (red. e-learning component voor Joomla) . Daarop ben ik mij erin gaan verdiepen en 'the rest is history'."

De Thuiswinkel Starter Award wordt uitgereikt aan het internetbedrijf dat zich in het afgelopen jaar op een onderscheidende, succesvolle, creatieve of innovatieve wijze op de kaart heeft weten te zetten. Ticken.nl biedt een interactieve typecursus voor beginners en ouders om te leren blind typen.

Flexibel Joomla

Wat vindt Beijer de beste eigenschappen van Joomla? "Het systeem is zeer flexibel, waarschijnlijk omdat het niet door slechts één bedrijf ontwikkeld is en het heeft echt een grote community. Er zijn duizenden extensies die worden verbeterd en ondersteund en ik kan ze gemakkelijk bijwerken met de nieuwste releases. Sommige extensies zijn basic, sommige nuttige functionaliteiten zijn gratis, andere kosten geld. JoomlaLMS heeft mij geholpen om het leergedeelte, het e-learning proces, eenvoudig te organiseren tegen relatief lage kosten.

Het is ook prettig dat wanneer ik bepaalde functies mis, ik een developer deze eenvoudig op maat kan laten maken. In mijn geval was dat met JoomlaLMS. Het is een uitgebreid pakket, maar ik had nog enkele specifieke wensen om te voldoen aan mijn business model en heb een ontwikkelpartij gevraagd aangepaste add-ons te ontwikkelen met de benodigde functionaliteiten."

Voor en nadelen?

"De site heeft vooral voordelen, een nuttige en gebruiksvriendelijke interface en handig content management. Natuurlijk duurde het enige tijd om te wennen, net als met elk pakket, maar door gewoon aan de slag te gaan en te proberen, begrijp je al snel hoe Joomla werkt. "

Extensies

Ticken.nl maakt gebruik van JoomlaLMS als belangrijkste extensie en de meeste van de functionaliteiten van de website zijn gebaseerd op deze extensie.
In aanvulling daarop wordt gebruik gemaakt van:

  1. Community Builder (www.joomlapolis.com) om de standaard registratie uit te breiden met een aantal aanpassingen
  2. ArtioSEF component (www.artio.net)
  3. Testimonials component (www.joomplace.com), ontwikkeld door JoomPlace omwille van de marketing. Klantbeoordelingen zijn uiterst belangrijk voor de perfectionering van ticken.nl.
  4. Uddeim component (www.slabihoud.de)

Alle andere functionaliteiten zijn op maat ontwikkelde extensies voor specifieke doeleinden door het Belitsoft team. Deze uitbreidingen (in totaal ongeveer 7) zijn gericht op betalingenbeheer, de schoolversie van de online typecursus, evenals de bedrijfsversie, en noodzakelijke, maar eenvoudige rapportages voor een effectief operationeel management.

Resultaat

Deze succesvolle website is een mooi voorbeeld van wat er mogelijk is met Joomla. Een goed plan, een aantrekkelijk en gebruikersvriendelijk ontwerp en het beste CMS. Op naar de volgende prijs!

Links

//twinklemagazine.nl/nieuws/2010/03/thuiswinkel-awards-de-jur/index.xml
//community.joomla.org/blogs/community/1188-tickennl.html
//www.ticken.nl/typecursus.html