security-maandDeze maand zal JoomlaCommunity extra veel aandacht besteden aan de veiligheid van je Joomla website. Wij merken dat bij veel Joomla gebruikers de veiligheid niet hoog op het prioriteiten lijstje staat of dat het niet bekend is wat je zoal kunt doen om de veiligheid te verbeteren. Als eerste altijd de laatste stabiele Joomla versie gebruiken, dit lijkt logisch, maar uit statistieken blijkt maar weer hoeveel oudere versies er van Joomla gebruikt worden op websites, voornamelijk omdat er tegen het updaten van een website wordt opgekeken.

Door diverse artikelen, tips van de experts, documentatie en veiligheidsextensies hopen we dat de bekendheid en veiligheid van Joomla sites verder zal toenemen.

Als je zelf nog suggesties, ideeën of bijdragen hebt voor deze 'veiligheidsmaand' horen wij dat natuurlijk graag! Laat het weten via de reactie mogelijkheid onder dit artikel of de contact pagina.

Verschenen artikelen:

- De grote Joomla! update angst terecht?
- Joomla! veiligheid en onveilig vrijen
- Top tien van domste dingen voor administrators
- Veranderings detectie voor je website
- Hacken is makkelijk
- Nederlandse Joomla! updatemanager

7 reacties

EasyDiscuss Avatar
gdornez
Als gelegenheidsweb master van onze judoschool vind ik dit nu een prachtig intiatief.<br />Inderdaad er wordt nogal tegenop gekeken om een site up te date, we hebben zo het motto van: we hebben het eindelijk voor elkaar in Joomla, alles draait, dus "Never change a winning team".<br />Maar inderdaad er moet geupdate worden!!<br />Kijk uit naar jullie topic.<br />Alvast bedankt.
0
EasyDiscuss Avatar
Rick.Bouman
Ik zou graag willen helpen, hecht zelf er nogal veel waarde aan..<br />Misschien wat dingen om te behandelen:<br />- UserID 62 verwijderen<br />- htacess.txt weggooien als je hem niet gebruikt<br />- Juist CMODDEN<br />- Alles up to date houden<br />- jSecure op de administrator<br />- Andere prefix in de database<br />- Database user met wachtwoord en user en database verschillende naam<br />eigenlijk het minste wat je kan doen..
0
EasyDiscuss Avatar
iGniSz
Ik zou graag een artikel bijdragen over het scriptmatig monitoren van meerdere Joomla's. Ik gebruik hiervoor een script dat md5 hashes berekend en centraal ter controle opslaat. Hierdoor wordt het mogelijk te bepalen over er in een bepaalde Joomla site een verandering is aangebracht aan de broncode.
0
EasyDiscuss Avatar
Sander Potjer
Hartelijk dank voor jullie enthousiaste feedback en suggesties! We nemen contact met jullie op.
0
EasyDiscuss Avatar
Arjan Menger
Ik ben zeer benieuwd naar dat script IGNISZ! Klinkt goed!
0
EasyDiscuss Avatar
yoeri van meurs
Ik kan niet wachten tot er een aantal artikelen verschijnen
0
EasyDiscuss Avatar
Rick.Bouman
Ik zie je mailtje wel komen Sander, als je het natuurlijk ook tegen mij had..;-)
0

Reageer

1000 Resterende tekens