Bouw je meerdere websites, dan is het handig om telkens te kiezen voor eenzelfde soort template of ‘template familie’. Logisch, want die techniek ken je het beste, en zo bouw je de mooiste en best werkende sites. 

Maar is de ene keuze beter dan de andere? Dat ligt aan je eisen- en wensenpakket en de backend interface die jou het meeste ligt. Toch is het goed om af en toe een andere type template te proberen, want de frameworks die ten grondslag liggen aan de template families ontwikkelen zich voortdurend. Opeens kan een andere template/framework je precies bieden wat je wilt.

Via twee enquetes willen we inzicht krijgen in de keuzes die Joomla-bouwers maken en de redenen daarvoor. Bedoeling is om vervolgens de tien meestgebruikte template-frameworks met elkaar te vergelijken. Het resultaat zal zijn dat je nog beter een keuze kunt maken voor een bepaald type template.

Met een eerste poll kunnen we zicht krijgen op wat de meest gebruikte templates zijn. Het lijkt bij voorbaat duidelijk dat YooTheme de winnaar zal zijn, maar hoe ligt het met de andere template-makers? Een tweede poll zal gaan over de redenen om voor een bepaalde template-boer te kiezen. Daarna volgt een intensieve vergelijking van een tiental template-frameworks.

Ga naar de 1e poll over de meest gebruikte templates

Reageer

1000 Resterende tekens