| Door: Edith van Leeuwen . | Categorie: Evenementen.

De 15e editie van de JoomlaDagen!

Na een aantal jaren geen JoomlaDagen was het dan eindelijk weer zover!

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei 2023 organiseerde de Stichting Joomla Nederland voor de 15e keer de JoomlaDagen. Het ROC in Tilburg was onze gastheer voor deze editie. Wij hebben drie ruimtes ter beschikking gekregen om de sessies in te organiseren, naast de algemene ruimte waar ook de kantine was.

Het was voor het nieuwe JoomlaDagen team spannend om te organiseren. Willen onze bezoekers nog wel een evenement bezoeken en hoeveel mensen kunnen we verwachten? Het team was het er over eens dat tussen de 80 en 100 erg mooi zou zijn maar uiteindelijk waren er 130 mensen verspreid over beide dagen aanwezig!


Vrijdags begonnen we met een openingswoord van de nieuwe voorzitter van Stichting Joomla Nederland, Rick Spaan. Hierna gaf Brian Teeman een keynote over Accessibility (A11y).
Bij de studenten die deze sessie opvingen was er enige verwarring… er is een Pizza Bugs en Fun (PBF) … en nu moeten wij zelf onze pizza zonder muis bij Domino’s bestellen??...  Dit omdat dan pas duidelijk wordt dat de site van, in dit geval Domino’s, erg slecht toegankelijk is en wat dit voor problemen geeft voor mensen met een beperking.

Voor degene die bij de Pizza Bugs en Fun aanschoven was het een kijkje achter de schermen. Hoe wordt alles getest en verbeteringen doorgevoerd in Joomla!
Het duurde even eer iedereen de juiste programma’s voor zich had maar er werd met behulp van Rick Spaan en developer Roland Dalmulder goede stappen gezet waardoor er 2 pull requests zijn doorgevoerd. Als opdracht is er een feedback aan de studenten gevraagd door hun ervaringen aan te laten geven.
De dag werd afgesloten met uiteraard….een pizza!

De overige deelnemers van de dag kregen later hun pizza in de kantine. Hier werd ook nog een gezellige borrel gehouden.

Zaterdag was de school volledig voor ons, geen studenten meer aanwezig alleen onze bezoekers. De presentaties zijn allemaal goed bezocht geweest en de sprekers werden aan het einde allemaal bedankt met een ‘limited’ edition JoomlaDagen mok.

Aan het einde zag het team toch nog kans om een laatste presentatie toe te voegen aan het programma en er volgde een dankwoord door Rick Spaan aan alle sponsoren en teamleden met als bijzonder dankwoord aan Sander Potjer die immers de JoomlaDagen jarenlang heeft georganiseerd met zijn team. Nogmaals dank hiervoor Sander!

Het gehele team kan terugkijken op een geslaagd evenement. De leraren van de school waren ook zeer tevreden dus komt er een vervolg? Die kans is erg groot!
Heb je deze editie gemist? Hou zeker onze website www.joomladagen.nl in de gaten.

Het was in ieder geval een goede sfeer en een heel goed weerzien tussen al onze gastsprekers en bezoekers.

Dus tot volgend jaar!

Namens het JoomlaDagen-team,
Edith van Leeuwen