| Door: Guido Jansen. | Categorie: Evenementen.

Helft Joomla opleiders draait zelf geen Joomla!

Voor Dutch Open Source ben ik bezig een onderzoek te doen naar organisaties die Joomla! opleidingen doen. Momenteel worden er 16 bedrijven meegenomen in het onderzoek en er wordt naar vele verschillende aspecten van de bedrijven en de opleidingen gekeken. Één van de punten waar ik naar heb gekeken is of de websites van de bedrijven waarop de cursussen aangeprezen worden eigenlijk zélf wel draaien op Joomla! Van iemand die beweert Joomla expert te zijn zou je dat toch min of meer verwachten. De helft van de websites blijkt echter níet op Joomla! te draaien. Van de helft die wél Joomla! heeft draaien staat de helft nog op de inmiddels toch wel verouderde 1.0 versie.

Opvallend? Ik vond van wel... Binnenkort meer over dit onderzoek.

Over dit rapport:

Het loont als Joomla cursist om voorafgaand aan een cursus rond te kijken wat er allemaal te leren valt en door wie. Verschillen zijn groot, o.a. wanneer gekeken wordt naar het soort bedrijf ('Joomla Experts' versus 'Educatie Experts'), prijsrange (€20 tot €70 per uur) en specialiteiten van de docenten.

De (potentiële) cursist krijgt met dit onderzoek de juiste informatie in handen om een goede keus te kunnen maken over de te volgen opleiding aan de hand van de informatie in dit rapport.

Het rapport bestellen kan bij Dutch Open Source.