De JoomlaDagen, dé Nederlandse conferentie over het open source content management systeem Joomla, vinden dit jaar plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 april op de High Tech Campus in Eindhoven. Joomla-gebruikers en geïnteresseerden, ontwikkelaars, professionals, hobbyisten en community-leden ontmoeten elkaar en delen kennis en ervaringen. Twee dagen vol presentaties, netwerkmogelijkheden en een flinke update van de Joomla-kennis.

Vrijdag: Daarom Joomla!

Ben je nog niet zo ervaren met Joomla, of wil je weten wat het is en wat je er allemaal mee kan? Op vrijdag geven inspirerende sprekers informatieve presentaties, waarin ze je met plezier en passie zullen vertellen wat Joomla allemaal te bieden heeft. Deze sessies zijn ook heel interessant als je nu met een ander CMS werkt en wil weten wat de voordelen van Joomla zijn.

Werk je al met Joomla, en moet je vaak mensen overtuigen waarom Joomla een geweldig CMS is om websites mee op te zetten? Laat je netwerk kennismaken met Joomla! De Daarom-Joomla-presentaties op de vrijdag zijn inspirerend, interessant en informatief voor iedereen die ‘iets’ met websites doet, of dat nou een vormgever, contentbeheerder, ICT-beslisser, marketeer, hoofdredacteur of docent informatica is.

Weet je al waarom Joomla voor jou het beste CMS is, weet je hele netwerk dat ook al, en wil je vooral veel leren? Dan kun je op dezelfde vrijdag de diepte in: je kunt deelnemen aan een of meer workshops. Er zijn verschillende workshops die een dagdeel duren, over verschillende onderwerpen. Voor elk niveau is er wel eentje, van beginnend tot (ver)gevorderd webbouwer.

Voor elk wat wils dus: kom ook en laat je inspireren!

Zaterdag: Meer Joomla

Ben je al eerder op de JoomlaDagen geweest, dan vind je op de zaterdag een 'vertrouwd' programma, van begin tot eind gevuld met presentaties over de meest uiteenlopende Joomla-gerelateerde onderwerpen. De presentaties zijn gericht op verschillende niveaus, van beheerder tot extensie-ontwikkelaar en van beginner tot vergevorderd professional. De onderwerpen zijn zeer gevarieerd. Voor de komende editie zal dat niet anders zijn. Een greep uit de onderwerpen van de afgelopen edities: tips en trucs over installatie, veiligheid, marketing, samen met je klant de website tot een succes maken, user interfaces, zelf modules, plugins, API’s of interfaces bouwen, een eigen ontwikkelomgeving opzetten, Joomla customizen, de toekomst van Joomla… Kortom: volop variatie.

Locatie: High Tech Campus, Eindhoven

Nieuw... voor de JoomlaDagen dan, want hij staat er al wel een tijdje: de High Tech Campus in Eindhoven. Oorspronkelijk neergezet als R&D-hotspot voor Philips, tegenwoordig hét centrum voor innovatieve technologie. Zo'n 40% van alle Nederlandse patentaanvragen komt hiervandaan! We verruilen ons ‘vertrouwde’ Woudschoten graag voor deze slimste vierkante kilometer van Nederland.

Presentatie of workshop geven?

Kun je goed presenteren, is er een Joomla-gerelateerd onderwerp waar je veel van weet en wil je die kennis graag delen? Kijk dan hier hoe je je aanmeldt om een presentatie of workshop te geven:
https://www.joomladagen.nl/call-for- speakers

Partnerprogramma

Voor de partners en/of kinderen van de deelnemers wordt, net als vorige jaren, een speciaal familieprogramma samengesteld, met uitstapjes in de omgeving van Eindhoven.

Sponsoring

Net als bij de vorige edities zijn we ook dit jaar weer op zoek naar sponsors. Wil jij de JoomlaDagen sponsoren? Kijk dan hier voor de verschillende mogelijkheden:
https://www.joomladagen.nl/sponsors/sponsor-informatie

Deelnemers aan het woord

Als je de deelnemers aan de JoomlaDagen vraagt wat ze bijzonder vinden aan het evenement, noemen ze allemaal de prettige sfeer en het open karakter.

Op https://www.joomladagen.nl/interviews vind je interviews met een aantal bezoekers, onder wie nieuwkomers én deelnemers die er vanaf de allereerste editie bij waren, en met een niveau variërend van hobbyist tot developer. Een paar highlights? Volgens Lisette (49) geeft kennis delen “een heel positieve vibe”, Niels (18) raadt het iedereen aan die de drang heeft om meer te leren en: “je krijgt er ook nog eens een heel mooi netwerk door”, en Sander (31) ervaart de community als “mensen die je met open armen ontvangen”.

De JoomlaDagen worden georganiseerd door Stichting Sympathy, een stichting die zich richt op ondersteuning en promotie van Joomla! in het Nederlands taalgebied. Naast het organiseren van de JoomlaDagen faciliteert Stichting Sympathy de Nederlandse community, JoomlaCommunity.nl.

Bezoek https://www.joomladagen.nl voor meer informatie.

Reageer

1000 Resterende tekens