Ja, daar zit je dan op de eerste stoel op het podium bij de afsluiting van de Joomladagen 2018. Drie ronden gespeeld en je ziet jezelf op nummer 4 staan. Een ronde verder en je staat bovenaan. Pub-quiz leider Sander schiet in de stress, als de tussenstand op het scherm komt: Lia op nummer 1, hij kent hier in de zaal maar één Lia.

De pub-quiz is de afsluiting van de Joomladagen 2018. Hier vallen de door de sponsors ter beschikking gestelde prijzen te winnen en kun je laten zien dat je deze dagen ook wat opgestoken hebt. Na elke ronde neemt de nieuwe nummer 1 plaats op de eerste stoel, nummer 2 en 3 zitten op de volgende stoelen. Dit is echt het neusje van de zalm op het podium van de Joomladagen.

Als ik op het podium zit krijg ik direct een vraag te beantwoorden: wat is jouw favoriete extensie? Ik schrik, wat bedoelt Sander? Razend snel gaan de afgelopen twee dagen door mijn hoofd. Al die Dafjes in het museum. 

DafHet pientere pookje, zou dat een extensie zijn? Of bedoelde hij die schitterende DAF Marathon, een snelle versie van de DAF 66? In het Philips-museum sta ik oog in met extensies van ons menselijk lichaam: broodroosters en stofzuigers. Zou hij dat bedoelen? Of was het het maliënkolder in het prehistorisch dorp dat we vanmiddag gezien hebben? In de vlindertuin kan ik me geen extensies voorstellen.
Ik heb wel eens gehoord dat er instructiefilmpjes zijn van diverse extensies. Zou dat te maken hebben met de video van Monty Phyton's en de Silly walks welke een tunneltje in Eindhoven inspireerde? Silly Walks EindhovenIk kijk Sander wanhopig aan en realiseer me opeens dat ik een heel ander programma heb gedaan als de meeste van de mensen in deze zaal, ik deed het familieprogramma. Ik moet Sander bekennen, ik weet geen extensie op te noemen, hij vergeeft me en stelt de vraag ook aan de volgende twee stoelen, welke daar meer kaas van gegeten hebben.

Tot nu toe liep het gesmeerd. Wil je kans maken, dan moet je snel zijn had ik uit betrouwbare bron vernomen. De eerste vragen waren een eitje. Waar zit de kleur blauw in het Joomla-logo. Ik kijk mijn buurman aan en hij heeft gelukkig een Joomla T-shirt aan. Verder gewoon een beetje mazzel, maar vooral snel drukken. En nu op het podium is het geluk over. Snel reageren lukt wel, maar de vraag paste niet bij het antwoord. Enige troost: Martijn mag het podium op, niet op positie 1, maar op stoel 3, dus blijf ik de meester thuis.

2 reacties

EasyDiscuss Avatar
Hans van der Meer
Maar als je gewonnen had Lia, welke prijs had je dan gekozen? whistle
0
EasyDiscuss Avatar
Martijn Maandag
Lia heeft hier geen account Hans, ze komt hier dus ook nooit en leest het niet lol
0

Reageer

1000 Resterende tekens