We zijn dit keer weer terug waar het begon. De locatie Seats2Meet stelt ons de ruimte ter beschikking. Marcel Nicolaas en Luc van der Keilen, de beide eigenaren, werken graag mee aan ons initiatief. Seats2Meet is een concept voor werkruimte. Roland start de dag met een uitleg over het testen, hoe, wat en waar kun je alles vinden. 

De tafel zit flink vol! Er zijn maar liefst 24 mensen. Na enig ophef over de verbouwing boven met wat waterschade kunnen we weer verder. De tijd vliegt om en het is alweer bijna tijd voor de lunch.

De lunch staat vanaf half 1 geserveerd. Een heerlijke kippensoep, brood en beleg met salade staat voor ons klaar. Hierna kan iedereen er weer goed tegenaan en gaan we weer aan de slag.

Lunch

Het lijkt alsof 's middags de gang er goed in zit. De gele post-it's verplaatsen zich goed naar de afgehandelde kant.
Er blijven bijna geen post-its meer over van de te verwerken gewenste bug lijst!

De foto's die gemaakt zijn door Hans van der Meer zijn hier te bekijken. Hans enorm bedankt voor het meebrengen van jouw camera!

De ruimte hebben we tot half 7, de pizza's gaan vers de oven in en iedereen kan een aantal punten pakken. Hierna neemt iedereen weer afscheid....tot de volgende PBF!

Seats2Meet
Onze gastheer van de PBF in Eindhoven was Marcel Nicolaas van Seats 2 Meet. Ik sprak hem even na het event. Hieronder een kort verslag van ons gesprek.

MarcelNicolaasWe waren te gast bij Seats 2 Meet? Hoe werkt het normaal gesproken bij jullie?

Marcel geeft aan dat het een ontmoetingsconcept is waar de ondernemer kan flexwerken en mensen kan ontmoeten.Het plein wordt ter beschikking gesteld, dat is het zogeheten 'sociale kapitaal'. Door elkaar op deze plaats te ontmoeten wordt ook aangemoedigd elkaar te versterken. Dit wordt naar buiten gebracht en hierdoor ontstaan weer extra contacten. Dat creëert een netwerk waar mooie dingen ontstaan. Seats 2 Meet is daardoor een waardeplek voor ondernemers. Een leuk bericht via een Social Media kanaal wordt op prijs gesteld.
Het verdienmodel ligt in het verhuren van de ruimte voor vergaderingen, trainingen, presentaties en overige doeleinden.

Wanneer kunnen ondernemers bij jullie terecht? Welke tijden is het geopend?
De flexwerkers kunnen tussen 9.00 en 18.00 uur terecht. Voor het huren van vergaderruimte is dit altijd bespreekbaar.

We stelden het enorm op prijs om hier te hebben mogen werken. Waarom heb je ons de ruimte ter beschikking gesteld?
Marcel antwoordt Josien al wat te hebben leren kennen doordat zij hier werkt. Zij is ook lid van de Seats 2 Meet community. Omdat de open Source community veel raakvlakken heeft met het Seats 2 Meet concept, heeft Marcel besloten om op basis van asynchroon wederkerigheid elkaar een versterkende kracht te geven. Het wordt ons ook gegund.

Heb je zelf een link met Joomla?
Marcel antwoord hier geen kennis van te hebben. Maar vind dit zeker interessant. Vanwege dezelfde gedachten via bedrijven en mensen is dit waardevol voor een waardenetwerk. Hierdoor wordt kennis gedeeld.

Jullie hebben inmiddels meerdere locaties?
Marcel geeft aan net de locatie in Den Bosch te hebben overgenomen en ook wordt er een nieuwe locatie in Tilburg gebouwd.

Ook zijn er inmiddels al meerdere concepten onder Seats 2 Meet te vinden, zelfs de Makro filialen hebben tegenwoordig een netwerkplein geïnspireerd op het concept. Hun doelgroep is echter de kleine zelfstandige. Interpolis stelt zelfs een etage van hun pand ter beschikking. Het ligt aan de doelgroep waar de link wordt gevonden.

Eindhoven heeft een leuke mix tussen modern met een knipoog naar het verleden.
Zijn de andere locaties identiek qua inrichting?
Marcel vertelt dat zij jonge designers hebben gevraagd hiermee te helpen. Het valt ook niet mee om 1 grote etage van 2300 m2 speels in te delen. Zij maakten moodboards op basis van kernwoorden en er is gekozen voor degene die aansloot bij het verhaal. Er is een mooi verband tussen de diverse ruimtes ontstaan.
De locatie in Den Bosch is minder industrieel, deze is ook net overgenomen. De locatie in Tilburg zal meer bestaan uit glas, staal en hout.

Marcel vertelt ook dat iedere locatie ook over een eigen keuken beschikt. Via de afdeling Food wordt een lunch aangeboden. Een partner neemt dit op zich en iedere locatie heeft een eigen chef.

Seats 2 Meet heeft ook een kennisplatform, hier kun je aan de deelnemers een vraag landelijk uitzetten en vervolgens op een van de locaties afspreken. Zo ontstaan er weer nieuwe contacten. Al met al een unieke Like & share formule!

Het gehele PBF team bedankt Marcel Nicolaas voor zijn gastvrijheid. Wij hopen dat we in de toekomst nog eens langs mogen komen!

Al met al was het een geslaagd evenement. Josien Verreijt, bedankt!

Reageer

1000 Resterende tekens