| Door: Liam. | Categorie: Evenementen.

Verslag van Joomladagen door de 9-jarige Liam

jd11nl-liam-nicholas
Liam & Nicholas (Akeeba Backup)

Vandaag zijn wij naar de Joomla!dagen 2011 geweest. Dit is de eerste keer dat ik hier ben geweest. De volgende keer wil ik ook! De directeur van Akeeba Backup was er ook, en ik heb gratis akeebadeluxe (de hoogste versie voor €85,00,- gekregen van de directeur! Ook hebben we nog even met de president van OSM (Open Source Matters) gepraat, een van de mensen die Joomla! heeft gemaakt. Ik heb akeebadeluxe gekregen omdat gisteren mijn Joomla!-site gecrasht was. Ook heeft onze hostingprovider, of tenminste waar wij bij zitten (Byte Internet) een eigen stukkie. Zij zijn ten slotte ook de hoofdsponsor. Ook Akeeba Backup is sponsor, maar geen hoofdsponsor.

jd11nl-liam-ryan
Liam & Ryan (OSM)

Ook kregen we een heel aantal spullen, namelijk een kladblok van de JoomlaCommunity.nl, het programmaboekje en wat reclame van JIRA en Byte Internet. Helaas zit ik niet bij de JoomlaCommunity maar bij DutchJoomla!. Ik word lid van de JoomlaCommunity.

Ook ben ik bij de workshop Extensie keuze geweest. De spreker was Michel van Agtmaal. Dit ging over dat je echt precies moest weten wat voor extensie je wou en meer. En nu gaan we naar een workshop genaamd "Joomla & Google". Ik heb een paar tips gekregen en er is een probleem voor een klant opgelost door Sander Potjer, een van de organisatoren. Één tip werkte met browsers niet correct, dit wordt opgelost. Ik heb de programmeur "aan het werk gezet"! Ook heb ik een hele grote "pinguin" gekregen in de vorm van het logo van Linux, maar íéts anders.

jd11nl-ryan-tweet

jd11nl-liam-sander
Liam & Sander (JoomlaCommunity)

Ook heeft Ryan een Twitter-bericht over mij geplaatst. Hij staat hierboven! Zijn Twitter is @cozimek. Op de Joomla!dagen werd ik dus goed verwend!

Maar de Joomla!dagen zelf hadden aardige organisatoren en bezoekers, die mij hebben geholpen en ze hebben tips uitgewisseld zoals NoNumber. Wel had ik een fout ontdekt, het was heel toevallig dat die maker van NoNumber ook op de Joomla!dagen rondliep. Hij heeft toen een nieuwe dev-versie gemaakt, ik was de eerste die hem op m'n website had staan. De extensie detecteerde Google Chrome namelijk als Safari. Maar dat is nu gelukkig opgelost!

jd11nl-liam-peter
Liam & Peter (NoNumber)

Zoiezo vind ik Joomla! heel erg handig. Met Joomla! kan je bijna alles, en nog meer. Daarom zijn we ook naar de Joomla!dagen gegaan. En omdat we daar waren, zat niet alleen Ryan over mij te Twitteren, maar ook andere mensen die mij hadden gezien. En, nu heb ik ook een nieuwe follower, van iemand die ik heb gezien op de Joomla!dagen. Da's dus mooi!

Ik vind het wel jammer dat die dagen zo kort zijn, 2 dagen per jaar. Maar ja, dan gaan we volgend jaar weer! Want er zijn een paar problemen opgelost, ze hebben me het een en ander geleerd en ik heb de What? Nothing! extensie leren kennen, ook van NoNumber.

Maar dus zeker, het viel echt niet tegen! Ik zag er eigenlijk alleen maar voordelen in :). Ik wil volgend jaar wéér gaan! Tot de Joomla!dagen 2012!

{loadposition liam}

Heb jij net als Liam zelf een artikel geschreven dat je graag met andere Joomla gebruikers wilt delen? Neem dan contact met ons op.