| Door: Sander Potjer. | Categorie: Evenementen.

Winnaars prijsvraag kaarten Joomla 1.6 Bootcamp bekend!

jiraictOp 27 december schreef Jira ICT een prijsvraag uit - alleen voor leden van JoomlaCommunity.nl - en er konden 2 kaarten voor de aankomende Joomla! 1.6 Bootcamp op 18 januari gewonnen worden, samen ter waarde van 300 euro! De prijsvraag: "Wat heb jij het meest gemist in Joomla 1.5?".

Ondanks de oliebollen en vuurpijlen hebben ruim 40 leden enthousiast (soms ook ietwat gefrustreerd) gereageerd op de prijsvraag waar leuke en originele reacties op zijn binnengekomen. Enkele reacties die in de mailbox van Jira ICT zijn binnengekomen:

Tja wat ik heb gemist bij Joomla 1.5 zijn de 6643 Extensies die er tot nu toe zijn uitgebracht. Hopelijk zijn er nu stuk minder nodig met Joomla 1.6 en zou dit graag willen leren op de Boot Camp Joomla 1.6


Eigenlijk alle functionaliteit die de extensies van Peter (nonumber) van Westen brengen. Met als toefje slagroom de Nonumber Extensie Manager, die (voor de nonumber extensies) brengt zoals het in J 1.6 voor alle extensies zou moeten zijn. In één opslag een overzicht wat bijgewerkt moet worden, laatste changes, bijwerken, enz.


Content Management! Ik meen het serieus: het belangrijkste dat een CMS zou moeten bieden is Content Management. Juist omdat dat ontbreekt in Joomla! zijn er allerlei 3PD-oplossingen voor verzonnen: een hele stapel CCK's. Dat zijn stukjes software om Content te structrureren... zodat het door gebruikers geManaged kan worden. Dat mis ik in 1.5 en ook nog steeds in 1.6. Dat ligt mede ten grondslag aan dit artikel, dat ik in september schreef, en waarin ik pleit voor de parallelle ontwikkeling van major versions naast minor versions, dus werken aan 2.0 tegelijkertijd met werken aan 1.7: www.hermanpeeren.nl/joomla/knitters-and-architects


Cliché natuurlijk maar... uitgebreide(re) mogelijkheden voor gebruikersrechten!


Wat ik het meest gemist heb in Joomla 1.5 zijn de beperkte mogelijkheden van groepen en rechten binnen Gebruikersbeheer.


Het grootste gemis in Joomla 1.5 vond en vind ik een begrijpelijke (Nederlandstalige) introductie annex handleiding voor enthousiaste nieuwkomers. Voor zowel Joomla zelf als voor vrijwel iedere component, plugin of extensie bestaat meestal alleen een zeer technische toelichting. Non-technische handleidingen - maar wel mét concrete aanwijzingen en beeld - kunnen veel frustrtatie en onnodige forumvragen voorkómen en veel extra energie voor de Joomla-communinty genereren. (en ik wil best meedoen aan het schrijven daarvan)


De gelukkige winnaars…

Uit de hoge hoed kwamen de volgende twee namen naar voren: Wim Guiking en Monique van Son. JoomlaCommunity.nl feliciteert de winnaars!! Niet gewonnen? Er zijn nog een paar plekkken over voor de Joomla! 1.6 Bootcamp van Jira ICT op dinsdag 18 januari. Voor meer info zie //cursus.jira.nl/joomla-cursus/training/joomla-16-bootcamp.