kunena

Ondanks dat het ruim een week geleden is dat het Kunena team versie 1.6.0 stable heeft uitgebracht schenken we hier alsnog aandacht aan vanwege de populariteit van deze forum extensie. De release vormt een belangrijke mijlpaal voor het project, dankzij 2500 commits is deze nieuwe versie geschikt voor zowel Joomla 1.5 als Joomla 1.6. Een lange lijst van nieuwe mogelijkheden komt bovenop de diverse verbeteringen en herschreven code van de extensie.

Tijdens de afgelopen bijeenkomst van Joomla gebruikersgroep Amsterdam heeft Jelle Kok (gebruikersnaam 810) de bezoekers laten zien hoe Kunena in elkaar zit en welke mogelijkheden het bied. Jelle is mede ontwikkelaar van Kunena.

Een eenvoudig installatieproces zorgt voor een overzichtelijk controlepaneel waarvan uit je het forum kunt beheren. Zeker ten opzichte van eerdere versies (net na de fork van FireBoard) kent de extensie vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van toegangsbeheer en moderatierechten die zorgen dat je een volwaardig forum kunt opzetten.

kunena160

Ook toonde Jelle ons dat het forum sterkt verbeterd is op het gebied van templates. Dit is nu volledig losgehaald van de code zelf waardoor je eenvoudig een forum kunt maken met een uiterlijk dat bij je site past. Er wordt gewerkt aan een forum template dat de kleuren en stylen van je Joomla template overneemt waardoor je weinig meer hoeft aan te passen en het forum in je site template opgaat.

Een volledige (lange) lijst van nieuwe mogelijkheden is terug te vinden op de website van Kunena (kopje "What is new"). Daar is deze gratis extensie tevens te downloaden.

7 reacties

EasyDiscuss Avatar
benjamins
Is het al bekent wanneer het forum uiterlijk beschikbaar is?
0
EasyDiscuss Avatar
gjr
Zeer fijn forum en wordt keurig geintegreerd met Joomla. Since FireBoard flink ontwikkeld en het team is aardig op stoom. Plannen voor 1.7 zijn al in de maak. 1.6 is overigens ook een waardige opvolger van 1.5 waarbij oude code van Fireboard zo goed als verdwenen is. Modules en dergelijke zijn ook bijgewerkt. <br /><br />Een prima oplossing voor een professioneel forum binnen joomla naar mijn mening. <br /><br />@benjamin: er zijn al enkele templates beschikbaar als je dat bedoeld :-)
0
EasyDiscuss Avatar
benjamins
Ik bedoel het template wat in het artikel genoemd word, dat het forum er bijna het zelfde uit ziet als je site.
0
EasyDiscuss Avatar
Sander Potjer
Het gaat om 'Skinner', nog in ontwikkeling. Zie forum topic: http://www.kunena.com/forum/170-k-16-templates-and-design/63307-kunena-16-template-skinner-preview
0
EasyDiscuss Avatar
benjamins
Bedankt Sander ik hou het in de gaten.
0
EasyDiscuss Avatar
Marc Hondorp
Zeker zeer mooi forum.<br />Nu nog wachten op versie 1.6.1 voor de ACL-functie en dan is het helemaal compleet. Komt als het goed binnen een paar weken uit.
0
EasyDiscuss Avatar
adje
Sluit me helemaal aan bij de vorige schrijvers. Helaas werkt Kunena nog niet goed met Joomla! 1.6 beta 11 maar dat ligt niet aan Kunena maar aan Joomla 1.6 beta 11.<br />Een paar weken geleden draaide RC2 wel goed met beta
0

Reageer

1000 Resterende tekens