| Door: Sander Potjer. | Categorie: Extensies.

Forum extensie Kunena brengt versie 1.6 uit

kunena

Ondanks dat het ruim een week geleden is dat het Kunena team versie 1.6.0 stable heeft uitgebracht schenken we hier alsnog aandacht aan vanwege de populariteit van deze forum extensie. De release vormt een belangrijke mijlpaal voor het project, dankzij 2500 commits is deze nieuwe versie geschikt voor zowel Joomla 1.5 als Joomla 1.6. Een lange lijst van nieuwe mogelijkheden komt bovenop de diverse verbeteringen en herschreven code van de extensie.

Tijdens de afgelopen bijeenkomst van Joomla gebruikersgroep Amsterdam heeft Jelle Kok (gebruikersnaam 810) de bezoekers laten zien hoe Kunena in elkaar zit en welke mogelijkheden het bied. Jelle is mede ontwikkelaar van Kunena.

Een eenvoudig installatieproces zorgt voor een overzichtelijk controlepaneel waarvan uit je het forum kunt beheren. Zeker ten opzichte van eerdere versies (net na de fork van FireBoard) kent de extensie vele nieuwe mogelijkheden op het gebied van toegangsbeheer en moderatierechten die zorgen dat je een volwaardig forum kunt opzetten.

kunena160

Ook toonde Jelle ons dat het forum sterkt verbeterd is op het gebied van templates. Dit is nu volledig losgehaald van de code zelf waardoor je eenvoudig een forum kunt maken met een uiterlijk dat bij je site past. Er wordt gewerkt aan een forum template dat de kleuren en stylen van je Joomla template overneemt waardoor je weinig meer hoeft aan te passen en het forum in je site template opgaat.

Een volledige (lange) lijst van nieuwe mogelijkheden is terug te vinden op de website van Kunena (kopje "What is new"). Daar is deze gratis extensie tevens te downloaden.