| Door: Sander Potjer. | Categorie: Extensies.

Integratie tussen Joomla! en Alfresco

alfresco-logoVandaag kondigde Joomlatools aan dat zij na een jaar hard werken een integratie hebben ontwikkeld tussen Joomla! en Alfresco. Alfresco is een open source Enterprise Content Management (ECM) systeem om online documenten te beheren, geschreven in Java.

Over de gehele wereld zijn er vele duizenden gebruikers van Alfresco, en miljoenen Joomla! sites. Alfresco en Joomlatools geloven er beide in dat het belangrijk is om samen te werken tussen deze systemen. En dat is nu gelukt, het is nu mogelijk om je Alfresco documenten direct in je Joomla! site te tonen. Vanuit je Joomla! site kun je de backend van Alfresco benaderen en de gebruikers kunnen op de Joomla! site direct zoeken, publiceren, delen, downloaden en bewerken.

De koppeling tussen beide systemen is mogelijk gemaakt door de nieuwe CMIS standaard, welke is ontwikkeld door EMC, IBM, Microsoft, Alfresco, Open Text, Oracle, and SAP. Deze standaard is speciaal ontwikkeld om diverse CMS systemen met elkaar te verbinden via een protocol. Joomlatools is een van de eerste bedrijven welke gebruik maakt van dit protocol.

Een demo van de integratie is te zien op //joomla.demo.alfresco.com/joomla/.

Meer informatie vind je op de websites van Joomlatools en Alfresco.