Alle extensies die in de JED zijn opgenomen moeten vanaf deze week het Joomla update-systeem gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de eigenaar van een site altijd een bericht krijgt als er een nieuwe versie van een geïnstalleerde extensie beschikbaar is. Het up-to-date houden van extensies kan de veiligheid verbeteren.

Deze wijziging is verplicht en de controle is toegevoegd aan de controle bij het toevoegen van een extensie aan de JED (de checker). De foutcode die gebruikt wordt zal zijn: US1 - update sites not present in xml file.

Deze nieuwe eis is van kracht geworden op 10 januari 2017. De controle wordt uitgevoerd op het nieuwste zip-bestand dat geüpload is in de JED, ontwikkelaars wordt gevraagd er voor te zorgen dat de nieuwste kopie aan hun lijst is toegevoegd

Met betrekking tot extensies die al in de JED staan: Ze worden niet gedepubliceerd als ze niet voldoen aan de nieuwste eis. In plaats daarvan wordt er een pop-up waarschuwing getoond aan gebruikers die op de download-knop drukken, welke hen informeert dat de extensie geen update-servers ondersteunt en daarom handmatig bijgewerkt moet worden.

Het JED kennisbank-artikel over het implementeren van update-servers is beschikbaar op deze link:

 Joomla! update systeem eisen

http://extensions.joomla.org/support/knowledgebase/item/joomla-update-system-requirement

Meer informatie over update servers kan hier gevonden worden: https://docs.joomla.org/Deploying_an_Update_Server

Reageer

1000 Resterende tekens