| Door: Sander Potjer. | Categorie: Extensies.

Joomla forum extensies met elkaar vergeleken

forumextensiesVele topics op ons forum zijn er al aan besteed, "Wat is de beste forum extensie voor mijn Joomla site?". Het is ook lastig kiezen uit de lijst met forum extensies op de Joomla Extensions Directory. De meeste zijn populair en hebben goede waarderingen, een specifieke springt er dus niet uit.

De reactie die dan meestal wordt gegeven is om een forum extensie te kiezen die bij je wensen aansluit, elke extensie heeft namelijk weer zijn mogelijkheden en beperkingen. Tot voorheen moest je dan de sites van de makers afstruinen op zoek naar informatie over de functionaliteiten, een tijdrovende klus en lastig vergelijken.

Met dank aan Lintzy is dat vanaf nu niet meer nodig, zij heeft een uitgebreide Engelstalige vergelijking gemaakt tussen 7 populaire forum extensies; Agora, ccBoard, Discussions, Joo!BB, Kunena, Ninjaboard en Simplest F. Gecategoriseerd in categorieen als mogelijkheden voor de frontend, beheerder, rechten en moderatie, integratie en profiel mogelijkheden worden de extensies met elkaar op tientallen gebieden vergeleken.

Het overzicht is te bekijken op //installiert.de/table-forums-comparison.html. Op dezelfde websites zijn ook demo's van de vergeleken extensies te bekijken. Hopelijk een handige en tijdbesparende hulp in het kiezen van een forum extensie.