| Door: . | Categorie: Extensies.

Nederlandse Joomla! updatemanager

In de diverse artikelen van de afgelopen weken die gepubliceerd zijn als onderdeel van de veiligheidsmaand op JoomlaCommunity heb je kunnen lezen hoe belangrijk het is om je site te updaten. En natuurlijk liefst op tijd. Ook hebben we een stukje (on)terechte update-angst proberen weg te nemen. Desondanks blijven mensen hier wat huiverig voor en daarvoor is natuurlijk de extensie jUpdatemanager van Samuel Moffat een uitkomst. Met enkele klikken wordt je door een stapsgewijs proces geleid die je site update naar de laatste veilige versie van Joomla!

Enige kleine nadelen aan deze extensie zijn dat de extensie Engelstalig is en niet je Nederlandse taalbestanden update. Nou kun je die natuurlijk nog apart gaan installeren maar... we maken het je liever gemakkelijk.

We hebben niet alleen de extensie in het Nederlands vertaald maar ook zodanig aangepast dat je kunt kiezen vanaf welke server je de updatepakketten download om te installeren. Via de Nederlandse updatemanager heb je, naast joomla.org, de keus om de updatepakketten van JoomlaCommunity inclusief de Nederlandse taalbestanden te downloaden en te installeren.

Hoe werkt het

Je kunt de Nederlandse updatemanager hier downloaden en installeren als component. Nadat je dat hebt gedaan kun je via Componenten > Updatemanager je voorkeuren instellen. Vervolgens klik je heel eenvoudig op de gegeven links in de stappen.

In stap 1 wordt de versie van je site gecontroleerd. Wanneer je een oudere versie geïnstalleerd hebt wordt aangegeven welke updatepakketten je kunt downloaden. Vervolgens geeft stap 2 aan dat het pakket gedownload is en kun je naar de laatste stap om de installatie te voltooien. Updaten in 3 simpele stappen, bovendien kan je altijd via je backend even checken of je nog steeds de laatste versie van Joomla! geïnstalleerd hebt. We zijn dan wel geen belastingdienst maar... gemakkelijker kunnen we het je denk ik niet maken!

De extensie jUpdatemanager is origineel ontwikkeld door Samuel Moffat. De Nederlandse versie is aangepast door Marieke en Marijke.