De afgelopen weken zijn er voor een aantal veel gebruikte Joomla extensies updates uitgebracht, nieuwe functionaliteiten maar ook verbetering van de veiligheid in een aantal gevallen. Een overzicht van de updates:

VirtueMart 1.1.6

virtuemartHet VirtueMart team heeft met deze release een lijst met een groot aantal bugs opgelost, de volledige lijst is hier terug te vinden. De grootste en belangrijkste wijziging is dat Joomla 1.0 niet meer wordt ondersteund. VirtueMart 1.1.6 werkt dus alleen nog maar op Joomla 1.5.

sh404SEF 2.1.8

sh404sefsh404SEF verbetert de zoekmachine vriendelijkheid van Joomla. Voor deze extensie is een belangrijke veiligheidsupdate uitgebracht. De update dicht de mogelijkheid tot een SQL injectie in alle versies van sh404SEF, zowel voor Joomla 1.0 als Joomla 1.5. sh404SEF is enige tijd terug overgegaan naar een commerciële versie waarvoor dus betaald moet worden. Omdat het hier om een groot veiligheidsprobleem gaat heeft de ontwikkelaar Anything Digital eenmalig voor alle oudere niet-commerciële versies een update beschikbaar gesteld. Meer informatie in het artikel 'Urgent security releases now available for all version of sh404SEF'.

JomSocial 2.0

jomsocialDe community extensie JomSocial heeft versie 2.0 uitgebracht. Deze versie introduceert een aantal nieuwe mogelijkheden als meerdere type profielen, groep evenementen, een 'like' systeem, bijsnijden van profiel foto's en diverse andere functionaliteiten. Een overzicht staat op de pagina 'What's New In JomSocial 2.0?'

Community Builder 1.3

cbDe andere veelgebruikte community extensie Community Builder heeft ook een nieuwe versie uitgebracht. Versie 1.3 kent een 30-tal bug fixes en verbeteringen in de API. Ook zijn er 17 nieuwe functionaliteiten toegevoegd waarvan een aantal komen uit de - in ontwikkeling zijnde - 2.0 versie. De veiligheid is ook aangescherpt, een potentieel veiligheidsprobleem in de backend is verholpen. Lees meer over deze versie in het artikel 'Community Builder 1.3 Released!'.

Nederlandse taalbestanden

Het taalteam van JoomlaCommuntiy.eu werkt aan de Nederlandse taalbestanden voor de bijgewerkte extensies. Deze verschijnen spoedig op download.joomlacommunity.nl.

4 reacties

EasyDiscuss Avatar
Esteban
Mooi overzichtje. Even over die VirtueMart ik zie steeds veel url's met virtuemart in mijn error logs, terwijl deze niet geinstalleerd is op me site. Ik denk van die botjes op zoek nr lekken(?) in virtuemart.
0
EasyDiscuss Avatar
Henkkey
Goed dat er gratis een update voor sh404SEF beschikbaar wordt gesteld. Het is alleen jammer dat voor mijn versie er geen ( 1.0.16_Beta - build_222 ) update is. sad
0
EasyDiscuss Avatar
Sander Potjer
@esteban het komt vaak voor dat als ze weten dat je een Joomla site hebt er botjes gaan kijken of ze lekken kunnen vinden, vaak door inderdaad te kijken of dat lukt via populaire 'lekke' extensies. Naast het vullen van een error log is dat geen probleem als je de extensies maar update.<br /><br />@henkkey ik denk dat je dan jou versie al een tijd niet hebt bijgewerkt. Gebruik je joomla 1.5? Dan zul je de versie Joomla 1.5 & sh404SEF v.1.0.20 beta moeten downloaden.
0
EasyDiscuss Avatar
Henkkey
Ik heb de nieuwste versie gekocht. Voor die 27 euro kan je geen risico lopen. Je bent in ieder geval een jaar lang verzekerd van update's.
0

Reageer

1000 Resterende tekens