ZOO Video TutorialContent Construction Kit's (CCK's) beginnen een steeds bekender begrip te worden in de Joomla community. Inmiddels zijn er diverse CCK extensies verschenen waarmee je zelf een pagina kunt samenstellen uit diverse (standaard) elementen zoals textveld, afbeelding, video, link en dergelijke. Hierdoor kan je op een flexibele en eenvoudige manier verschillende soorten pagina's maken als bijvoorbeeld een blog, download, portfolio, kalender, FAQ, etc...

ZOO is uitgegroeid tot een van de populairste CCK extensies. Reden genoeg voor Marco Corrò om er aandacht aan te geven in het boek Handboek Joomla! 1.6, een speciale Cursus ZOO aan te bieden en er videotutorials over te maken voor JoomlaCommunity.nl waarin hij laat zien hoe ZOO in elkaar steekt.

Vandaag de eerste drie videotutorials: ZOO Installatie, ZOO App instance aanmaken en ZOO Categorie en item maken. Binnenkort volgt deel twee met als onderwerpen: ZOO types maken, ZOO Template aanpassen en ZOO Werken met submissions.

ZOO Installatie

 

ZOO App instance aanmaken

 

ZOO Categorie en item maken

 

Heb jij net als Marco zelf een artikel geschreven dat je graag met andere Joomla gebruikers wilt delen? Neem dan contact met ons op.

2 reacties

EasyDiscuss Avatar
Jheroen
Prima initiatief, goede duidelijke uitleg. Ik kijk uit naar de volgende video's!
0
EasyDiscuss Avatar
brokie
Bedankt. Dit maakt veel duidelijk.
0

Reageer

1000 Resterende tekens