Dit is de eerste bijeenkomst in Nijmegen en met 18 mensen meteen een geslaagde bijeenkomst. Verschil met de bijeenkomsten in Randwijk zijn dat we hier voor de aanmelding de nadruk leggen om meetup te gebruiken. Dit omdat dit in de tech-scene in Nijmegen veelal gebruikt wordt en we zo hopelijk makkelijker nieuwe mensen kunnen bereiken.

Joomla

De actuele versie is op dit moment 3.8.13, wederom een veiligheidsrelease. Eén van de bugs die opgelost is het spam versturen via het core contactformulier.

https://www.joomlacommunity.nl/nieuws/versies/1407-joomla-3-8-13-is-nu-beschikbaar

Vandaag is RC1 van Joomla 3.9 uitgekomen met als speerpunt de Privacy Tool Suite. GDPR-bestendig. Iedereen kan nog mee helpen testen!

https://developer.joomla.org/news/756-joomla-3-9-release-candidate-is-out.html

Evenementen

RSFormPro-dag Rotterdam

De JUG010 organiseert op zaterdag 20 oktober in Rotterdam een RSForm!Pro dag. Het RSJoomla! team zal met 5 man aanwezig zijn. Er wordt die dag tussen Utrecht en Rotterdam aan het spoor gewerkt waardoor we ongeveer 45min meer reistijd is. Meer info: //www.rsformprodag.nl/

Joostock

Het team organiseert op 24 november weer de enigste Joomla unconference van Nederland en dit jaar zijn er 50 kaarten beschikbaar (Early Bird € 85 incl. deelname, lunch, diner, hapjes, thee, koffie en netwerkborrel). Een programma staat inmiddels op de website. https://joostock.com

Presentatie Chrome Developer Tools

Jordi van Nistelrooij gaf een live demonstratie over Chrome DevTools, er zijn dus geen slides om te kunnen delen. Gelukkig is er wel een goede documentatie aanwezig die je op de onderstaande link kan raadplegen:

https://developers.google.com/web/tools/chrome-devtools/

Meer documentatie over andere Google Tools zijn op deze link te vinden:

https://developers.google.com/web/tools/

Een paar handigheden van DevTools zijn onder andere:

  • Grotere zekerheid om zonder cache een pagina te herladen
    Network - Disable cache
  • Het optimalisatietool Lighthouse om je website te verbeteren (ook los zonder DevTools te gebruiken)
    (tabblad) Audits

Alternatieven voor Lighthouse zijn onder andere

Tip: Bij moeilijkheden bij tonen wijziging css in een aparte tab openen en een harde refresh doen.

Tip: Legen DNS caching: developers.google.com/speed/public-dns/cache

Gestelde vragen

Er kwam een vraag over witruimte op een pagina. Er is met behulp van DevTools (toevallig) getoond waar deze vandaag kwam en hoe deze aangepast kan worden.

Onderwerpen?

Voor dit jaar is het natuurlijk mogelijk om onderwerpen aan te geven. Dus als je nieuwsgierig bent naar een specifiek onderwerp en wilt er meer over weten. Of zou je graag een bepaalde Joomler op bezoek willen hebben omdat die zulke goede presentaties geeft? Geef het even door! Dit kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Reageer

1000 Resterende tekens