Op woensdag 18 april kwam gebruikersgroep Arnhem - Nijmegen weer bijeen. Deze keer was de locatie weer in Randwijk, bij Annemiek. 

Nieuws over Joomla

De actuele versie is op dit moment 3.9.5, een veiligheidsrelease. En volgende week komt als alles goed gaat Joomla 4 alpha 8 uit. Als je een keer tijd te besteden hebt kan je deze installeren en kijken of alles correct werkt.

Evenementen

De JoomlaDagen zijn dit jaar op 17 & 18 mei bij het Carlton President Hotel in Utrecht. De EarlyBird is inmiddels afgelopen, maar gewone toegangsbewijzen zijn nog steeds te koop. Het programma is inmiddels ook bekend gemaakt. Ook zijn er kamers via de JoomlaDagen te boeken.

 

JooNext

Maarten Blokdijk was te gast en gaf een presentatie over zijn template JooNext, hij is overigens ook de maker van Protostarplus. Omdat er heel veel informatie over de tafel is gekomen laten we het bij deze conclusie: er is heel veel mogelijk in de gratis versie van JooNext. Mocht je nog verder willen gaan in de mogelijkheden dan kan je ook de Pro-versie kopen.

Een video over JooNext staat ook op Youtube

Voor zijn gemak (en voor anderen) heeft hij ook de website www.doctorjoomla.com gemaakt waar veel informatie over Joomla staat.

Afbeeldingen met CC0-licentie

Er werd kort gesproken over Pixabay, een website waar je afbeeldingen kan downloaden die de CC0-licentie hebben. Dit betekent dat je ze gratis mag gebruiken en normaal gezegd ook voor commerciële gebruik. Een lijst met websites die dit soort afbeeldingen aanbieden is in ons verslag van Januari 2019 te vinden. 

Onderwerpen?

Voor dit jaar is het natuurlijk mogelijk om onderwerpen aan te geven. Dus als je nieuwsgierig bent naar een specifiek onderwerp en wilt er meer over weten. Of zou je graag een bepaalde Joomler op bezoek willen hebben omdat die zulke goede presentaties geeft? Geef het even door! Dit kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
Frans de Wit
Dank Hans, het was zeker veel informatie, echter opnieuw leerzaam.???
0

Reageer

1000 Resterende tekens