Op woensdag 13 maart kwam gebruikersgroep Arnhem - Nijmegen samen. Gastspreker was deze keer Peter Martin van db8.nl die een presentatie heeft gehouden over het optimaliseren van de backend. De presentatie bestond uit slides waarbij duidelijk uitleg gegeven werd. De slides zijn te vinden via de volgende link: http://slides.db8.nl/md/jd19gr-optimizing-joomla-backend.html

Daarnaast zijn er een aantal tips gegeven:

Het is mogelijk om backups die gemaakt zijn met Akeeba Backup Pro te versleutelen. Het bestand wordt dan met een wachtwoord beveiligd en het bestand wordt dan met een AES-128 bit encryptie beveiligd.
https://www.akeebabackup.com/documentation/akeeba-backup-documentation/archiver-engines.html

Op de website codepen.io kan je veel voorbeelden vinden voor o.a. CSS toepassingen. Hier wordt dan de benodigde code (PHP/CSS/Javascript)
voor voorbeeld van o.a. CSS toepassingen. Zie bijvoorbeeld een geanimeerd Joomla-logo: https://codepen.io/ljardin/pen/bveppG

Voor het programmeren zijn er een aantal handige programma's beschikbaar. vanavond zijn de volgende genoemd:

Een softwarematige firewall zoals Akeeba Admin Tools is handig, maar dan zit je al op de website. Beter is op serverniveau met speciale "modules" te gebruiken (op een VPS) of bij een hoster te zitten die dit gebruikt.

In Joomla 4 worden Security Headers toegevoegd voor een betere beveiliging voor je bezoekers. Die plugin is ook voor Joomla 3 beschikbaar gemaakt en kan op Github gedownload worden: https://github.com/zero-24/plg_system_httpheader

Heel veel mensen gebruiken JCE als editor binnen Joomla. Iets wat soms wel vergeten wordt is dat je heel makkelijk een profiel kan exporteren en in een andere installatie kan importeren. Dat kan veel instellen schelen!
https://www.joomlacontenteditor.net/support/documentation/profiles/profiles-export

Kleine tip, als je bij je klanten extensies van Akeeba gebruikt dan kan je daar specifieke sleutels voor laten genereren. Mocht je klant ooit bij je weg gaan dan kan je die sleutels laten vervallen en liften ze niet op jouw abonnement mee.

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
Jan Sanders
Interessant artikel.
0

Reageer

1000 Resterende tekens