Onze gebruikersgroep

Dit is onze eerste bijeenkomst in Arnhem in een hele lange tijd! We gaan kijken of deze locatie bevalt en of we hier vaker gebruik van kunnen maken.

Joomla nieuws

De actuele versie is op dit moment 3.9.1, een bugfixrelease. 

Evenementen

Het enige evenement in de buurt is de JoomlaCamp Unconference in Essen op 9 februari.

Hands-on PageBuilders

Er is hoofdzakelijk gesproken over Yootheme Pro en een klein beetje over SP Page Builder van Joomshaper.

 Yootheme Pro

  • Je kan items opslaan in een bibliotheek en zo makkelijk hergebruiken en ook op andere websites importeren
  • In items bewerken heb je je inhoud aan de zijkant en de preview daarnaast
  • Mogelijkheid tot koppeling Unsplash
  • Makkelijk in te stellen items

De licentiecode kan je gebruiken om er voor te zorgen dat klanten een onderhoudscontract kunnen afnemen. Zonder de licentie kan je geen updates meer doorvoeren als de betreffende website niet meer in de ontwikkelaarsomgeving buij Yootheme is toegevoegd.

SP Page Builder

  • Bevat ook de mogelijkheid om items in een "bibliotheek" op te slaan voor hergebruik en kan ook exporteren en importeren
  • Bevat standaard meer instelmogelijkheden voor alle items

Gratis afbeeldingen

Hieronder volgen een aantal websites waar je gratis afbeeldingen vandaan kan halen. Destijds gecontroleerd dat de CC0-licentie van toepassing is door Hans. Wil je afbeeldingen van één van deze websites gebruiken dan is het handig om wel even de licentie te controleren of gebruik nog steeds mogelijk is.

Onderwerpen?

Voor dit jaar is het natuurlijk mogelijk om onderwerpen aan te geven. Dus als je nieuwsgierig bent naar een specifiek onderwerp en wilt er meer over weten. Of zou je graag een bepaalde Joomler op bezoek willen hebben omdat die zulke goede presentaties geeft? Geef het even door! Dit kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Reageer

1000 Resterende tekens