Op 9 maart was er weer een bijeenkomst van Joomla! gebruikersgroep Arnhem-Nijmegen, een goed bezochte avond met ook wat nieuwe gezichten. 

Joomla!

  • Planning 3.7 wordt niet helemaal gehaald, iets vertraging opgelopen
  • Er staan nog wat issues open van Custom Fields
  • Aan de nieuwe router wordt ook nog gesleuteld
  • TinyMCE kan meer persoonlijk ingericht worden dan voorheen

Gastspreker

Deze avond was René Kreijveld van DSD Business Internet  te gast bij onze Joomla! Gebruikersgroep en hij presenteerde zijn Joomla! Best Practices. Eigenlijk de workflow van het punt van eerste contact tot het opleveren van de website.

Het was een interessante avond waar ook wel verder werd doorgevraagd bij specifieke onderwerpen. De presentatie bevat ook links naar de programma's waar René mee werkt. Je kan dus makkelijk kijken of sommige daarvan ook interessant voor jou zijn. Wil je de presentatie even rustig na lezen, dan kan je deze hier vinden: http://www.dsd.nl/slides/jugarnhem/joomla-best-practices/#1

Tips

  • Je versnelt je website als je Google fonts in je website opneemt in plaats van te linken. Je kan ze makkelijk downloaden bij localfont.com waar dan ook de benodigde code verstrekt wordt die je in je template moet zetten. Tip van René, in principe heb je alleen het WOFF-bestand nodig, alle moderne browsers kunnen die aan.
  • Het is ook mogelijk om een font in de CSS op te nemen via een base64-codering. Je kan het font laten omzetten op jaicab.com/localfont.
  • Wil je weten of een bepaalde techniek werkt in de verschillende browsers dan kan je dit opzoeken op caniuse.com.

Bijeenkomst April

In april krijgen we Patrick Faasse van Form2Content op bezoek. Als iemand al vragen over dit onderwerp heeft kan je die alvast stellen, dan kan hij er in zijn presentatie rekening mee houden. Vragen kunnen hier als reactie geplaatst worden, of in onze Facebookgroep.

Reageer

1000 Resterende tekens