Op 11 januari was Rachel Walraven "te gast" (normaal is Rachel als bezoeker aanwezig) met een presentatie over zelf templates bouwen, het was een goed bezochte avond aangezien er rond de tafel geen zitruimte meer was. Haar presentatie en de basis template waar vanuit zij werkt is verderop in dit verslag te vinden.

Mededeling

Alvast ter info. Tijdens deze bijeenkomst is gevraagd of er bezwaar is om in maart onze bijeenkomst op donderdag te houden. Dan is het namelijk mogelijk dat we René Kreijveld als gastspreker krijgen. Van de (grote groep) aanwezigen had daar niemand bezwaar tegen. Dus op donderdag 9 maart komt René vertellen over zijn Joomla! Best practices te vertellen.

Joomlacommunity.nl

Vorige week is de nieuwe website online gegaan onder een nieuwe domeinextensie, .nl in plaats van .eu. Sindsdien wordt er nog steeds gewerkt aan het verbeteren van de website. Op het forum is het nu mogelijk om een bericht als oplossing te kenmerken. Ook is er een filter voor bijvoorbeeld onbeantwoorde vragen, zodat je makkelijk kan kijken waar nog antwoorden voor gezocht worden.

 

Joomladagen.nl

Deze nieuwe website is ook online gegaan, met daarbij ook de shop. Dit jaar zijn de kaartjes voor het evenement en voor het hotel losgekoppeld. Je moet dus je hotel even zelf daarna boeken.

Nieuwjaarsborrel

Aanstaande zaterdag is er weer de jaarlijkse nieuwjaarsborrel, deze vind plaats van 16-18 uur in Utrecht. Heb je zin om ook te komen, dan kan je je op de onderstaande link nog opgeven (zeer gewenst ivm inkopen)
https://www.joomlacommunity.nl/agenda/overige/event/99-nieuwjaarsborrel-2017

ICT = Smart Meetup

Op woensdag 25 januari is er een ICT = Smart Meetup in Nijmegen. Hier houden Rick Spaan en Hans van der Meer allebei een presentatie. De laatste stand van zaken was dat er nog geen aanmeldingen voor onze presentaties waren. :(

Presentatie Rachel

De presentatie van Rachel kan je HIER vinden en de basistemplate kan je HIER vinden.
UPDATE: Inmiddels is deze basistemplate door Wilco Alsemgeest in overleg met Rachel op Github geplaatst, je kan deze hier vinden: https://github.com/conconnl/joomla-basictemplate

Tips

velocity (win)/Dash (mac) = Een API library/documentatie-overzicht
Brackets met plugin Emmet = een code editor

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
Marianne Henny
Bedankt voor het verslag!!
0

Reageer

1000 Resterende tekens