In plaats van de Facebook events zal  gebruikt gemaakt worden van een groep op Meetup. In deze groep worden de nieuwe "Meetups" aangemaakt. Wordt lid van onze groep en je krijgt (als het goed is) automatisch bericht bij nieuwe bijeenkomsten. Voor mensen die niet Meetup willen gebruiken is er natuurlijk de website van Joomlacommunity altijd de plek om aan te melden.

Joomla

De actuele versie is op dit moment 3.8.12, een veiligheidsrelease.

https://www.joomlacommunity.nl/nieuws/versies/1394-joomla-3-8-12-is-nu-beschikbaar

Ook is eindelijk Joomla 3.9 beta 2 uitgekomen met als speerpunt de Privacy Tool Suite. GDPR-bestendig.

https://developer.joomla.org/news/746-joomla-3-9-alpha-released-for-testing.html

Er is een Pizza, Bugs & Fun op 8 september geweest met als doel Joomla 4.0 een duwtje in de rug te geven. Hoofdlocatie was München en in Nederland deden we in Bussum en Nijmegen mee. Ook is er weer aan de vertalingen gewerkt.

Nieuws over onze gebruikersgroep

Onlangs is er een bijeenkomst geweest van Marianne en Hans met Peter Martin, Remco Janssen en Stefan Wilkens om een start te kunnen maken met bijeenkomsten in Nijmegen, naast Arnhem (dus Randwijk). We hopen hiermee ook nieuwe Joomlers in Nijmegen te kunnen bereiken. Daarnaast het niet mogelijk meer om elke maand onze locatie in Randwijk te gebruiken.

Het plan is om in de ene maand in Randwijk (locatie Buro Blûn) bij elkaar te komen en de andere maand in Nijmegen (locatie DB8) waarbij in Nijmegen Peter, Remco en Stefan de gebruikersgroep gaan leiden. In oktober is de locatie dus in Nijmegen. Het adres is Keizer Karelplein 32 q, 6511 NH Nijmegen. Er zal binnenkort via deze website en onze Facebook-groep hier nogmaals over bericht worden.

Evenementen

RSFormPro-dag Rotterdam

De JUG010 organiseert op zaterdag 20 oktober in Rotterdam een RSForm!Pro dag. Het RSJoomla! team zal met 5 man aanwezig zijn. Meer info: http://www.rsformprodag.nl/

Joostock

Het team organiseert op 24 november weer de enigste Joomla unconference van Nederland en dit jaar zijn er 50 kaarten beschikbaar (Early Bird € 85 incl. deelname, lunch, diner, hapjes, thee, koffie en netwerkborrel). Een programma staat inmiddels op de website. https://joostock.com

Presentatie Articles Anywhere

2018 09 jugan articles anywhere1We hadden Anja de Crom van Weblab42 te gast en zij hield een geanimeerde presentatie over Articles Anywhere van Regular Labs. Dit ging op een lekker vlot tempo maar was zo duidelijk dat vragen stellen over het algemeen niet nodig was want het antwoord kwam één of een paar slides verderop. De presentatie is terug te kijken op de website van Weblab42.

Gestelde vragen

Na de presentatie hadden we nog tijd over om wat vragen op te lossen.

PHP waarschuwing in de backend

Verschillende PHP-versies komen in december op End Of Life status. Hierover wordt er een melding in de backend getoond zodat er actie ondernomen kan worden om de website op een ondersteunde PHP-versie te zetten (en eventueel eerst lokaal te testen of dan alles goed werkt).

In dit geval werd er na vragen bij de hoster gemeld dat de website niet zou werken in de nieuwe PHP versie. Het probleem kan gezocht worden door de Foutrapportage op maximum aan te zetten. Hierna kan er bij eventuele meldingen verder gezocht naar oplossing naar die meldingen. Waarschijnlijk zal er gekeken moeten worden naar extensies.

Gantry - afbeelding op volledige breedte homepage

Door Ronald is er destijds een uitleg over geschreven maar door het opzeggen van jugan.nl is deze misschien verloren gegaan. Hans heeft wel de oorspronkelijke mail gevonden en zal deze nog verwerken.

Onderwerpen?

Voor dit jaar is het natuurlijk mogelijk om onderwerpen aan te geven. Dus als je nieuwsgierig bent naar een specifiek onderwerp en wilt er meer over weten. Of zou je graag een bepaalde Joomler op bezoek willen hebben omdat die zulke goede presentaties geeft? Geef het even door! Dit kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Reageer

1000 Resterende tekens