Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Hans van der Meer. | Categorie: Arnhem / Nijmegen.

Verslag Zelf templates maken voor beginners - JUG Arnhem

Met een klein groepje begonnen we de avond met avondeten in Grand café Metropole waar later die avond onze bijeenkomst zou plaatsvinden. Langzaamaan druppelden alle geïnteresseerden binnen en gingen we naar de kleine zaal. Op het programma stond de workshop "Zelf templates maken voor beginners" door Rachel Walraven. Maar eerst dit:

Joomla

Huidige versie is 3.9.15,deze is op 28 januari uitgekomen, en dit is een veiligheidsupdate.

Joomla 4 zit nu op alpha 12 en de laatste versie van de backend template van de werkgroep is daarin toegevoegd. De eerste beta staat in de planning om in maart uit te komen.

De alternatieve backend template is opgeblazen door het vele kritiek op Github waar de code geplaatst was. Waarschijnlijk zal deze een keer uitgebracht worden als los te downloaden backend template maar zekerheid is daar nog niet over.

Evenementen

Forum for the Future

In januari heeft Forum for the Future plaatsgevonden in Marbella, Spanje. Rond 75 personen (waaronder Anja, Hilda, Peter, René, Marco, Martijn B, Sander, Marianela, Wilco, ROland, en Hans) waren daar aanwezig om mee te werken aan de toekomst van Joomla. Hier werden vier "streams" voor gebruikt; Technology, Market, Re-engage & Re-ignite en Professionalising. Hier vanuit zijn werkgroepen ontstaan die inmiddels op Ringcentral (Glip) een kanaal hebben. Het was drie dagen flink vergaderen en hopelijk krijgen we hier mooie resultaten van! Heb je interesse om op Ringcentral mee te helpen? Vraag mij even om je aan te melden. Hans is nog van plan de samenvatting die op de officiële Joomla website geplaatst is te vertalen en op JoomlaCommunity te zitten voor de geïnteresseerden.

Wat eerste voorstellen uit de FftF2020

  • gebruikersgroepen wat minder strakke eisen zodat er ook b.v. virtuele bijeenkomsten kunnen plaatsvinden
  • automatisch updaten van Joomla core
  • aandacht brengen naar de betablockers voor Joomla 4

Workshop Zelf je template maken

Gebruikte code-editor: brackets.io met daarbij de plugin Emmet: https://emmet.io/
Programma voor gebruik shortcodes Fingertips: https://www.getfingertips.com/

Presentatie

https://www.slideshare.net/RachelWalraven1/zelf-je-joomla-template-bouwen-voor-beginners

De bestanden die in de presentatie gebruikt worden: https://walravenwebwerk.nl/workshop-joomla-template-bouwen-voor-beginners

Vragenronde

Instellen mail gebruiker/admin bij RSform:

Het makkelijkst is om de mogelijkheid van René Kreijveld te gebruiken, deze staat op Github:
https://github.com/renekreijveld/RSFormProMailGenerator

Met Component Builder een component gegenereerd, hoe kan ik dat daarna makkelijk deze aanpassen?

Het kan handig zijn om snel een component te maken maar inderdaad is het aanpassen daarvan lastig omdat er vaak veel extra code wordt toegevoegd. Een echte oplossing is er niet. Het is handiger om zelf een component te bouwen voor latere aanpassingen.. Wellicht idee om hier een workshop van te maken aldus Peter Martin.

Google Maps geeft op een website meldingen.
Als je van Google Maps gebruik wil maken moet je tegenwoordig je Creditcard invullen. Je krijgt standaard 200 dollar tegoed waarbij de ervaring is dat kleinere websites dit niet opmaken. Alternatief is de kaart insluiten of Openstreetmap gebruiken. Onduidelijk is of daar een KML-import, voor dit geval, mogelijkheid is.

Gravatar
Nico van Leeuwen
Je kunt zelf kaarten maken via https://umap.openstreetmap.fr/nl/ en daar kan je ook KML importeren.
Gravatar
Monique Jansen
Dank je wel.
Groetjes
Monique Jansen

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.