Er zijn geen nieuwe deelnemers dus de introductieronde wordt overgeslagen. Wel doen we een vragenronde die we later op de avond zullen oppakken.

De JUGBreda groep

Hikashopdag
Jan heeft meteen een leuke mededeling....op zaterdag 11 juni organiseerd JUG Breda een Hikashopdag!
Nico van Leeuwen kwam met dit idee en dit groeide al aardig uit naar een volledig verzorgde dag.
Toen Wilco Alsemgeest Nicolas van Hikashop benaderde voor folders, leuke dingen van Hikashop of een kortingscode, vond hij het zelfs zo leuk dat hij direct een vlucht en hotel heeft geboekt.
Daarnaast hebben we nog een aantal mensen gevraagd om een toelichting te geven over hun plugins of extensies.
Meer informatie komt op onze www.jugbreda.nl te staan, die vanavond 'live' gaat.

JEM Hikashop 1 600

Community nieuws - wijzigingen in de JUG groepen
Edith meld dat tijdens de Joomladagen enkele wijzigingen heeft opgelevert in de JUG Groepen.

Er zou een JUG Alkmaar komen, maar deze vrijwilligers hebben zich helaas teruggetrokken. Wel is een nieuwe JUG in Maastricht in oprichting. JUG Zutphen is toch weer actief geworden en JUG Zuid-Oost Nederland wordt opgesplitst in JUG Eindhoven en JUG Weert. Cor wil heel graag een JUG in Tilburg starten. Edith legt uit dat er dan een te hoge concentratie van JUG's in Brabant komen, hierdoor wordt je elkaars concurrent en wordt de groep niet versterkt. Het is juist haar doel om een betere verspreiding van groepen te krijgen en meer bezoekers naar de reeds bestaande groepen te krijgen.
Edith heeft ook tijdens de Joomladagen haar 'tour' langs de JUG's besproken. Daarnaast is besloten om de MeetUp test nog uit te breiden met een 'aparte' MeetUp groep in Groningen. Ook heeft JUG Leiden een Facebook pagina opgezet om te kijken of hier meer PR voor de groep uit kan komen. Zo wordt er geprobeerd om meer bezoekers naar de JUG Groepen te krijgen. Ook heeft Edith de nieuwe JoomlaCommunity website laten zien.

Joomladagen
De Joomladagen starten officieel op zaterdag, maar op vrijdag was er al een PBF. Hier werd door 50 vrijwilligers flink meegewerkt aan het vinden van 'bugs' in Joomla. Ook werd er Engelse documentatie vertaald. De presentaties op zaterdag werden muzikaal gestart door Wouter Turkenburg van JUG Leiden door Joomla met Jazz te vergelijken. Als afsluiter van het weekend werd er met een eigen Joomla-band het Halle-joomla lied gezongen.
De presentatie die er eigenlijk wel het meeste opviel is dat Peter van Westen het einde van NoNumber aankondigde. Hij heeft echter z'n bedrijfsnaam gewijzigd naar 'Regular Labs'.

PBF
Op zaterdag 25 juni organiseren we een eigen PBF. Meer informatie hierover volgt nog!

Nieuwe versies
PHP7
Nico Bouwman vertelt over de nieuwe PHP versie.
RSFormPro Changelog versie 1.51.14 - php mailer

Hikashop
Nico van Leeuwen verteld dat de nieuwe Hikashop versie php7 compatible is. Er is een Belgische verzendplugin toegevoegd (bpost), modules zijn verbeterd (Modules Anywere) en 60 bugs zijn gefixed.

SSL certificaat installeren

Vragenronde
- Peter wil graag zijn site beveiligen met een gratis SSL.
Wilco laat live zien hoe hij zijn SSL verlengd (plaatst).

- Marius heeft opgemerkt dat de memcache via Siteground niet prettig werkt. De inlog werd steeds trager. CPU werd steeds hoger. Hij heeft hierop de memcache uitgezet en de problemen waren over.

- Nico Bouwman heeft Ohanah ingeschakeld op een site. Dit is een agenda extensie. Ineens waren de instellingen weg, de custom css was ook verdwenen.
Waarschijnlijk is dit een probleem met de cache. Via een google zoektocht komen we bij een blog 'The Calm after the release' uit die meer informatie over het probleem geeft.

- Johan van Meel wil graag weten hoe hij de tekstopmaak (koppen en lettertypes) kan aanpassen in een pagina met een foutmelding, ook vind hij de kleur niet mooi.
Wilco geeft aan dat er met language overrides, tekst aangepast en alles wijzigbaar is.
Via extensies/templates/stijl bewerken/opties/stype kun je de buttons en waarschuwingen naar wens aanpassen.

- Jac meld dat hij denkt dat Wordpress de strijd met Joomla aan het winnen is. Waarom?
Jan legt het verschil uit tussen beiden.

- Cor vraagt waarom zijn favicon verdwijnt bij een update van z'n template.
De reden hiervan is dat deze overschreven wordt. De oplossing kan zijn dat je in het 'zip'bestandje de nieuwe favicon verwijderd en het juiste hiervoor terug plaatst.

- Jeroen wil graag op zijn site op de homepagina een tweede verwijzing maken naar de 'homepagina' in de footer.
Je kunt een footmodule aanmaken, via Menu item type (systeemlinks), een menu item alias maken zodat dit een soort van snelkoppeling wordt.

- Nico van Leeuwen vraagt naar ieders ervaringen bij het maken van een backup bij Strato met Akeeba....
Hier komen veel foutmeldingen voor, als er bestanden groter dan 10MB zijn.

Deelnemers JUGBreda

Afsluiting
De avond wordt afgesloten om 22.15 uur.
De eerstvolgende bijeenkomst is dinsdag 31 mei, dan komt Jeroen Moolenschot ons het e.e.a. vertellen over zijn gemaakte extensies!

Reageer

1000 Resterende tekens