Jan start de avond met een uitleg dat we meer thema gericht op nieuwe versies in gaan van zowel extensies als Joomla.
Vanavond is er een Dr. Joomla avond. Vanwege 2 nieuwe bezoekers, Elrin en Johan, doen we een voorstelronde en worden ook direct de vragen genoteerd.

Hikashop
Nico van Leeuwen licht de nieuwe versie van Hikashop toe.
Je kunt nu per gebruikersgroep badges aan en uit zetten. Hiermee worden de tekstlabels bedoeld met 'nieuw' of 'aanbieding'.
De emailtjes over de orders kun je bewaren door een bewaartijd in te stellen.
Nico vertelt dat hij ook helaas een foutmelding is tegengekomen in de nieuwe versie in de filtermodule. Marius meldt dat hij dit ook heeft gezien. Aan het einde van de avond blijkt er echter ook een post te verschijnen dat Hikashop een nieuwe update uitbrengt en dit probleem heeft opgelost.
Categorie afbeeldingen hebben nu een Alt en Title tag voor een betere Seo instelling.
Nico heeft op een locatie Hikashop orderimport ook gekoppeld aan Snelstart.
Jan legt het verschil tussen Virtuemart en Hikashop uit. Hikashop zit bovenop de ontwikkeling en gaat goed mee met het Joomla project.

CSV improved
Nico van Leeuwen meldt dat er ook een nieuwe CSVi versie is uitgebracht. Hiermee kun je orders nu ook exporteren naar een bestand nadat ze zijn geplaatst.
Een extra plugin wordt getriggert als er een order is geplaatst welke een export template zal activeren. In deze template kun je zelf aangeven wat er geexporteerd moet worden.
Er is nog wat tijd nodig voor de vragen dus wordt besloten dat Nico de toelichting voor Irfranview in maart zal doen. In februari hebben we een gastspreker op de planning staan.

Voor dat we onze pauze houden nog even wat community nieuws

Nieuwe website Joomla Community
Edith meldt dat er voorafgaande aan de Nieuwjaarsborrel op 16 januari in Bussum flink gewerkt is aan de nieuwe Joomla Community site. Er komt ook een geheel hoofdstuk over de gebruikersgroepen. Een nieuwe agenda met behulp van RS Events Pro en een linkje naar Meetup.
Ook komt er een aparte pagina voor de registratie van gastsprekers.

Joomladagen
De kaarten zijn te koop via www.joomladagen.nl Tot 15 maart met korting te koop. Zeker een aanrader voor onze nieuwe bezoekers. Iedereen die met Joomla werkt is hier van harte welkom, zowel beginners als gevorderden. Je kunt sinds kort ook persoonlijke sponsor worden van de Joomladagen, voor € 50,00 wordt je naam in de supporterslijst op de website geplaatst.
Je kunt ook meehelpen om de joomladagen te promoten, een banner en teksten zijn via de website te downloaden!

Vragenronde
Elrin komt naar voren en toont zijn website waar hij een aantal wijzigingen niet voor elkaar krijgt. Deze staat nog wel in het Engels, en kan in het Nederlands ingesteld worden.
De volgorde van de pagina indeling wordt aangepast. Elrin wil ook graag tekst/informatie onderaan de site toevoegen.
Door in de url ?tp=1 in te geven worden de module posities getoond in de site. Waar er dus extra mogelijkheden zijn om tekstblokken of informatie toe te voegen.
Footer-extensions-templates-opties. Een nieuwe module in de footer wordt live toegevoegd.

Er waren ook enkele vragen over templates. In een template is er altijd wel design verschil als je bijvoorbeeld het lettertype aan wilt passen. Wim vertelt dat er een volledige JCE handleiding beschikbaar is die JUG Rotterdam helemaal heeft doorgelopen. Het linkje zal Edith melden in de email.
Wim legt uit dat hij Yootheme gebruikt. Jan vertelt dat Yootheme veel met effecten werkt in de template en ook responsive is. Wim vertelt een template altijd 2x te installeren zodat je altijd kunt terugkijken naar het voorbeeld/demo.
Jan laat de Widgetkit en de templates zien.

Richard informeert naar onze kennis over het Joomla Certificerings programma. Edith legt uit dat dit een moeizame start heeft gehad. Sinds eind 2012 zijn hier al plannen voor geweest. Het project is nu weer opgepakt, het houdt in dat je een Joomla examen kunt afleggen en je hiermee kunt onderscheiden van andere aanbieders.  Het eerste beheerdersexamen zal in het eerste kwartaal van 2016 worden vrijgegeven. In dit examen worden verschillende categorien getest. Ben je geslaagd dan ontvang je een badge.
Deze badge is wel persoonsgebonden en niet gekoppeld aan een bedrijf. De kosten voor het examen zijn al wel vastgelegd naar rato per land maar zijn nog niet bekend gemaakt.
De project leiding is nog wel op zoek naar joomla learning partners en regionale coordinatoren, bij interesse kun je het formulier vinden op de joomla.org site.
Richard legt uit dat hij in de projectgroep van de certificering zit en benieuwd was naar onze kennis hierover.

Afsluiting
We zien iedereen graag weer terug op dinsdagavond 23 februari 2016 om 20.00 uur! Meld je alvast aan voor deze avond!
www.joomlacommunity.nl/joomla-gebruikersgroepen/regio-breda/details/612-jug-bijeenkomst-23-februari-2016

We zien je graag bij ons aanschuiven, dus tot de 23e!

Met vriendelijke groet,
JUG Breda
Jan van Kuijk, Nico Bouwman, Nico en Edith van Leeuwen

Reageer

1000 Resterende tekens