Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Edith van Leeuwen . | Categorie: Breda.

Verslag JUG Breda d.d. 24 april 2018 - Joomladagen afterparty!

Om 8 uur start Jan de avond. We hebben intussen de Joomladagen achter de rug.

Joomladagen 2018
Edith, Cor en Etienne brengen verslag uit hoe het was, hieronder een samenvatting.

De nieuwe locatie was even wennen qua vindbaarheid. Maar de ruimtes waren zeer prettig. De stoelen in het auditorium waren zelfs uitgerust met stopcontacten. Er waren nieuwe gezichten bij onder de gastsprekers en bezoekers, want er waren er meer dan vorig jaar. Misschien ook omdat er op Facebook een evenement was rondgestuurd.

Joomladagen Maarten Joomladagen Hans Kuijpers Joomladagen vragenronde 2 Joomladagen vragen stellen

De opzet was ook vernieuwd. Vrijdags waren er continue kleinere presentaties rondom ‘Joomla’. Er is ook veel bijgepraat met iedereen. De workshops zijn ook goed bezocht geweest. Zaterdags was de opzet als vanouds. Diverse presentaties op verschillende niveaus. De GDPR was ruim vertegenwoordigd met de opening keynote door Chris Reimers en een sessie door Sigrid Gramlinger. De presentatie van GTMetrix van René Kreijveld werd de beste van de dag genoemd. Complimenten aan René hoe hij deze opgezet heeft!

Joomladagen hotel  Joomladagen Chris Reimers Joomladagen Koffiehoek Joomladagen Beveiliging

Er was een nieuw systeem om je vragen te stellen via een sli.do (het evenement is natuurlijk al geweest, maar is nog te vinden via https://app.sli.do/event/twtfcufj/ask Als meerdere mensen de vraag interessant vonden kon je deze liken en kwam deze hoger in de lijst te staan. Ook zeer fijn voor de gastspreker, die niet continue onderbroken werd. Tijdens het eerste bezoek van Paul aan de Joomladagen is opgevallen dat men zoveel mogelijk de core wil gebruiken in plaats van extensies te installeren.

Joomladagen Pauze Joomladagen Sigrid Joomladagen George Wilson  Joomladagen pubquiz

In de afsluitende pubquiz – iedereen kon inloggen op een website – ging het om het goede antwoord én de snelheid. JUG Breda viel goed in de prijzen…zowel Nico Bouwman (uiteindelijk vierde) als Nico van Leeuwen hadden een prijs. De vrouw van Martijn Maandag, Lia heeft zelfs even op de eerste plaats gezeten. Zij heeft hier een leuk artikel over geschreven en op de JC-site geplaatst https://www.joomlacommunity.nl/nieuws/evenementen/1367-op-de-eerste-stoel
Voor degene die nog een presentatie terug wil kijken, klik dan op de titel bij de presentaties die in het programmaoverzicht aangegeven staan met een slides-icoon (vier blokjes ), deze slides zijn te bekijken.

Joomladagen sprekers bedankt 1 Joomladagen sprekers bedankt 2 Joomladagen Groepsfoto 1 Joomladagen Groepsfoto 2

Er is ook gebruik gemaakt van het evaluatieformulier met opbouwende kritiek ter verbetering van volgend jaar. Al met al een bedankje aan het complete Joomladagen-team, een geslaagd evenement op een nieuwe locatie! Er zijn wat interessante kortingscodes in de goodybag meegegeven.

Hierna volgt nog een GDPR overleg.
Via de website; ec.europa.eu/justice/smedataprotect/index_nl.htm is er ook een goede checklist te vinden. Er zal ook een striktere controle op source code t.b.v. extensies etc. volgen.

Pauze

Dr. Joomla

Paul: Bij Modules bewerken - is het mogelijk om meerdere modules te selecteren, maar dan ook te bewerken?
Massa bewerken van modules is niet mogelijk. Wellicht iets voor een programmeur…..je kunt namelijk wel meerdere modules selecteren. Hij pakt echter alleen de bovenste die geselecteerd is.

Etienne: vraagt naar de site van Jan over z'n reis 7661kmtogo.nl Hoe heeft hij deze opgebouwd? Hij vindt deze mooi opgezet.
Dit is voornamelijk met RSblog van RSJoomla gedaan. De fotos zijn met een BulkResize tool bewerkt naar kleiner formaat. Via een zip file naar PC op afstand. De kaart is een link naar Google maps en heeft Jan zelf bewerkt.

Tom zou graag willen dat RSJoomla - Grid lay-out op het programma komt. Jan toont dit op het scherm. RS Joomla reageert binnen 1 dag, zij leveren een super hulp!
Cor wil kijken naar het framework van Joomla.

Joomladagen afterparty bij JUGBreda

Paul - Kun je vanuit de admin alle files bewerken?
Extplorer is een extensie hiervoor maar ftp is meer aan te raden i.v.m. het grote risico van dit soort extensies.
Ook miwisoft - mijoftp - joomla file manager zijn om de structuur van de hele site kijken.

Wilco meld dat het Administrator Examen is nu volledig vertaald is in het Nederlands. Wanneer gaan we dit plannen?
JUG Breda zal zeker het examen nog eens organiseren. Een vervolgdatum wordt nog geprikt.

Afsluiting
Om 10 uur sluiten we netjes af. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 29 mei en dan komt Patrick Smits bij ons langs om over LESS te praten.
Op dinsdag 26 juni volgt dan de presentatie van Jeroen Moolenschot en Wilco Alsemgeest over de ‘standaard’ gemaakte template voor Joomla!

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.