LogoJugBreda

JUG Breda Bijeenkomst 28 april 2015

Jan opent de avond. Dankzij Jeroen Meijers hebben we weer een groot scherm! Bedankt, Jeroen. Omdat we 3 nieuwe bezoekers hebben doen we eerst een korte introductieronde en nemen we meteen de vragen op.

Interessante punten uit de introductieronde

Etienne vertelt bij JUG Rotterdam een presentatie te hebben gegeven over Yootheme.

Wolfgang heeft als voorstel om een bijeenkomst met werkgroepen te houden. Zo kun je specifiek een probleem achter de laptop bekijken. Dit houd wel in dat er meerdere mensen een laptop moeten meebrengen en zijn er meer verlengsnoeren nodig (die de locatie niet veel heeft). We nemen het echter wel mee!

Edith vertelt dat Google voor non-profit organisaties gratis advertentietegoed aangevraagd kan worden. Let op de organisatie moet wel aan voorwaarden voldoen. Er kan nu ook gratis Google Apps & YouTube via www.google.nl/nonprofits/join .
Meer info via blogpost http://goo.gl/O3zSkZ

Een terugblik op de Joomladagen

Edith vertelt over de Joomladagen die op 11 en 12 april in Zeist gehouden werden.

Er waren meer dan 300 bezoekers aanwezig. En er waren ook al heel wat mensen op vrijdag aanwezig tijdens de ‘Pannenkoeken, Bugs en Fun’. Er werd veel getest maar ook vertaald.
Er waren 13 nationaliteiten aanwezig, waaronder vele bekende namen in de Joomla wereld.
Toch erg leuk dat je die gewoon in de gangen of foyer tegen kon komen. Deze dagen voelt steeds meer als een reünie.
Aan de hand van je badge kon je een eigen ‘menu’ aan presentaties kiezen. Zaterdag gaf Edith haar presentatie over de JUG’s, samen met Roland Dalmulder en Josien Verreijt. Hierna was er een gesprek met de organisatoren van de JUG’s en werd Edith door Marijke Stuivenberg voorgesteld als nieuwe contactpersoon voor alle Nederlandstalige JUG’s.
Het mooie nieuws is dat er zelfs 2 nieuwe JUG’s tot stand zijn gekomen. Helaas hebben wij afscheid genomen van JUG Alphen a/d Rijn. Hiervoor in de plaats zal JUG Leiden opgestart gaan worden.
Alles was in het hotel verder keurig verzorgt, drinken, lunch en diner was uit de kunst. Deelnemers ontvingen ook een goodiebag waarin zelfs Joomla slingers zaten, die Jan in de ruimte had opgehangen.
We kijken nu al weer uit naar volgend jaar!

Yireo Extensies

Nico Bouwman presenteert nieuwe interessante extensies van Yireo.

Zij hebben o.a. de plug-in Font Awesome. Hiermee kun je gemakkelijk icoontjes toevoegen.

Auto-Correct – voor degene met dikke vingers onder ons erg prettig! Deze corrigeert al gedurende het werken de spelling.

Follow Up Hikashop – met deze plugin verstuur je emails na de aanschaf van een specifiek product. Dit is echter wel een betaald component.

Patrick vertelt dat als je de laatste versie van Joomla draait en je bent er gekomen middels een upgrade pad van oudere versies, dan moet je de .htacces en robot.txt file nalopen. Voor wijzigingen kun je vergelijken met bestanden vanuit een schone installatie – die heeft o.a. te maken met de mobiele weergave voor Google.

Google

Jan vertelt dat Google op 21 april een extra eis heeft t.o.v. mobiele websites. Als jouw website niet mobielvriendelijk wordt gezien dan zakt deze lager in ranking bij mobiele weergaves. Dit kun je checken via https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Vragenronde

Peter; krijgt zijn tekst niet op een witte achtergrond, door dat het artikel op de achtergrond wordt getoond.
Er is gebruik gemaakt van een Rockettheme template, via de CustomCSS wordt de bodycolor aangepast.

Peter heeft ook nog een SW menu / slider conflict.
Jan denkt aan een conflict met JQuery. Vanuit de JED kun je de JQuery Easy (gratis) downloaden.

Paul wil graag bepaalde pagina’s kunnen toekennen aan geregistreerde gebruikers via de Frontend. Jan laat hierin een voorbeeld zien met een shop waarin 3 verschillende prijzen aan 4 artikelen zijn toegekend. Dit regel je in via de Gebruikersgroepen. Vervolgens registreer je onder retailers bijv. distributeurs en shop (kopers). Via toegangsniveaus wordt retailer toegevoegd.

Milton heeft een presentatie meegebracht met zijn opzet om deze om te gaan zetten naar een website.
De site moet meertalig worden en heeft een opleiding via multiple choice vragen. Bij een fout antwoord wordt aangegeven waarom dit fout is. Er is ook een tijdregistratie gewenst en een niveaubepaling (bij een slechtere prestatie moet de student eerst een lager niveau uitvoeren). Nico Bouwman vindt dat Joomlearn LMS Silver Edition een optie kan zijn om dit uit te voeren. Hiermee kun je een cursus inplannen. Ook Guru of Moodle kunnen geschikte extensies zijn, deze zijn gericht op onderwijs. Moodle heeft ook een integratie met Joomla t.w. Joomdle.

Jeroen meldt dat als hij vanuit het Menu artikelen wil archiveren, dit niet kan doen.
Jan meldt dat dit een Joomla probleem is. Dit blijkt inderdaad al in de issuetracker gemeld, hier zal dus inderdaad nog een oplossing voor moeten komen.

Nico van Leeuwen vraagt naar ervaringen om Google maps te beheren.
Jeroen meldt dat Mike Reumer hier iets over heeft. Etienne meldt dat Yootheme een widgetkid heeft voor maps (zonder template) of kaarten in Google maps.

Jeroen wil ook nog graag weten of er een tool is om net als bij Facebook, foto’s te kunnen ‘taggen’.
Patrick laat een demo zien van een item op zijn website waarmee een tekst boven een afbeelding of foto kunt plaatsen. Dit werkt met behulp van ‘JA Image Hotspot’ – Hiermee kun je een marker toevoegen of verwijderen.

Tools

Jan laat de tool hotjar.com zien. Hiermee kun je een poll of beoordeling laten geven door mensen die je niet kent en dus onafhankelijk hun mening over een website kunnen geven.

Edith weet dat er een Nederlandse website hiervoor is ‘Webvink’ dit is echter wel een betaalde dienst.

Afsluiting

We zien iedereen graag weer terug op dinsdagavond 26 mei 2015 om 20.00 uur! Het programma wordt nog besproken maar dit wordt zeker weer een gevarieerde en leerzame avond.

Meld je dus zeker aan voor deze avond!
www.joomlacommunity.nl/joomla-gebruikersgroepen/regio-breda/details/540-jug-bijeenkomst-26-mei-2015.html

We zien je graag bij ons aanschuiven, dus tot de 26e!

Met vriendelijke groet,
JUG Breda

Jan van Kuijk, Ton Bogers, Nico Bouwman, Nico en Edith van Leeuwen

Reageer

1000 Resterende tekens