De 2e bijeenkomst van de Joomla! gebruikersgroep Amsterdam vond plaats op maandagavond 7 juni, in de mooie cursusruimte van JiraICT. Na een korte voorstelronde werd begonnen met de site van Karin te bekijken en bespreken. Er kwamen diverse punten naar voren, zoals bijvoorbeeld de zoekmachine optimalisatie ervan, maar ook de vaak moeizame communicatie tussen de ontwerper en de websitebouwer.

Vervolgens ging de bespreking verder over allerlei Joomla! extensies. Aan de hand van de wensen en problemen van de in totaal 12 deelnemers kwamen onder andere extensies voor nieuwsbrieven, forums, back-ups en cck systemen voorbij. Ondertussen werden nog een aantal handige tooltjes besproken, zoals de plugin YSlow voor Firebug, of de ScriptMerge extensie. Linkjes naar de besproken extensies vind je op het forum.

Ook werd er nog gediscussieerd over het zoeken van de juiste extensie. Let je vooral op de functionaliteit ervan of is het belangrijker dat hij veilig is en vaak wordt geüpdatet? En waarom is het handig als een extensie volgens de MVC-methode is geschreven? Een bijeenkomst over template overrides zal er zeker nog eens komen!

De gebruikersgroep zal elke maand afwisselend op de eerste maandag of dinsdag bij elkaar komen. De data voor de komende bijeenkomsten is te vinden op de pagina van gebruikersgroep Amsterdam. De volgende bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 6 juli, wederom bij JiraICT. Het zal dan gaan over veiligheid.