Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Ernst Sangen. | Categorie: Eindhoven.

Verslag JUG Eindhoven 12 september

Op een rustige avond in klein comité hebben we ons volledig kunnen concentreren op Dr. Joomla.

Foutmelding

1104 The SELECT would examine more than MAX_JOIN_SIZE rows;
check your WHERE and use SET SQL_BIG_SELECTS =1 or SET MAX_JOIN_SIZE=# if the SELECT is okay

Deze melding bij een upgrade naar de laatste versie van Joomla vindt plaats bij één van drie vergelijkbare sites. Na eerste gekeken te hebben naar extensies die dit konden veroorzaken was het probleem nog niet opgelost.

De melding verschijnt meteen nadat voor de tegel voor een update is gekozen. Na zoeken op internet blijkt dat deze melding bij meerdere installaties is geconstateerd. Ook is niet duidelijk of dit wordt opgelost in Joomla of dat dit bij de provider juist moet worden ingesteld. Waarschijnlijk het laatste. 

Om toch een update uit te voeren naar de laatste versie van Joomla kun je gebruik maken van een workaround. Download het juiste update bestand van Joomla.org of joomlacommunity.nl. Ga op de site die je wilt updaten naar de update optie toe. Krijg je een foutmelding, dan kun je in de adresbalk van de browser  ...com_joomlaupdate aanpassen naar ...com_joomlaupdate&view=upload. Vervolgens kun je met bladeren het zojuist gedownloade bestand selecteren en kiezen voor de update.

Het is ook op deze manier mogelijk om in een testomgeving van je Joomla4 site een upgrade uit te voeren naar Joomla5. Via GitHub-Joomla en dan kiezen voor releases kun je een upgrade Packages downloaden.

Dit kun je dan installeren in je testomgeving door dezelfde stap als hierboven te volgen.

Backup niet up to date

Maak je gebruik van Akeeba backup, dan staat er in het control panel een tegel met de opmerking ‘Backup niet up to date’. Standaard is dit ingesteld op 24 uur. Als je dit wilt wijzigen, dan kan dat in de plug-in. Bij de plug-ins zoek op 'back'. Je krijgt dan de quick icon/.icoon te zien van Akeeba.  Wijzig de backup tijd van 24 naar een voor jouw gewenste waarde.

TinyMCE

Tinymce heeft een knop en een link voor het toevoegen van een afbeelding. Dit zijn echter links naar algemene Tinymce afhandelingen. Wil je de bekende Joomla afhandeling hebben met een link naar de media manager, dan moet je gebruik maken van de opties die worden getoond bij de knop CMS Content. Staat je gewenste optie er niet bij, dan kun je deze bij de plug-ins activeren/publiceren. Bij de plugins kun je bij type kiezen voor editors-xtd om alle aanwezige opties te zien. Bij de keuze van een afbeelding zie je in de media browser per afbeelding links boven ook nog ... (3 puntjes). Hier kun je nog de afbeelding schalen via de optie 'edit'. Let op bij het opslaan wordt de originele afbeelding overschreven door de aangepaste versie.

Bij de nieuwste versie van de mediamanager is er voor gekozen om niet enkel de folder / bestandsnaam op te slaan, maar ook aanvullende informatie zoals afmetingen, lazy loading en een data-path. 

Volgende keer

De volgende JUG Eindhoven is op dinsdag 10 oktober. Het onderwerp van deze meeting en de mogelijkheid tot aanmelden is terug te vinden op https://joomlacommunity.nl/agenda/event/707-jug040-bijeenkomst-eindhoven

Vragen voor Dr. Joomla kun je kwijt als reactie onder de aankondiging.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.