Maandag 13 januari 2020 en de eerste Joomla Gebruikersgroep Eindhoven #JUG040 in The Trafalgar Pub. Het nieuwe jaar, een nieuwe locatie... een nieuwe kaart met andere biertjes en even zo heerlijke maaltijden.

Even voorstellen...

Met bezoekers vanuit Eersel, Eindhoven, Weert, Mierlo, Budel, Nuenen, Geldrop, Best, Schijndel, Veldhoven en wederom Best ligt de nieuwe locatie in The Trafalgar Pub Eindhoven ligt een stuk centraler voor de bezoekers dan de vorige locatie bij Café Bar le Duc in 's-Hertogenbosch.

Open discussie "Hoe kunnen we Joomla verbeteren?"

Van donderdag 16 januari tot en met zondag 19 januari vindt er in het zuiden van Spanje een, door het bestuur van Joomla (Open Source Matters) georganiseerde bijeenkomst plaats met de naam "Forum for the Future". Maar liefst 60 vrijwillers wereldwijd zijn uitgenodigd om drie dagen lang te discussiëren hoe Joomla verbeterd kan worden. De discussie met de vraag hoe we Joomla kunnen verbeteren leidt snel naar een vergelijk naar WordPress. Een aantal bezoekers geven aan dat voor de gewone gebruiker WordPress als veel makkelijker ervaren dan Joomla.

Joomla is een vrijwilligers gedreven organisatie. Dit in tegenstelling tot WordPress en Drupal.

  • Marktonderzoek met de vraag waarom men voor Joomla gekozen heeft.
  • Joomla heeft een vrij steile leercurve. Groter dan die van WordPress.
  • Zoeken naar informatie wordt als moeilijk ervaren. Er is veel op het web.
  • Joomla is al 4 jaar lang op rij de beste CMS

Haal meer uit uw website met Joomla!

De Nederlandse Joomla-brochure om uit te delen

Het Nederlandse Joomla Marketing team heeft de brochure "Haal meer uit uw website met Joomla!" gemaakt. In de brochure wordt uitgelegd wat Joomla is en wat je er mee kan en is gericht op potentiële nieuwe gebruikers en/of klanten. Ben jij Joomla-webbouwer en wil je deze brochure graag uitdelen? Dat kan!
https://www.stichtingjoomlanederland.nl/brochure

Aantal blog posts over het vergelijk:

Dokter Joomla

  • zoeken met Google naar content op een bepaalde website: `site:domeinnaam.nl [zoekopdracht]`
  • vraag: er zit een redirect component in Joomla. Kan deze gebruikt worden als SEO tool? antwoord: ja, middels de redirect component kun je bijhouden welke niet-bestaande urls opgevraagd worden. Zie je bepaalde hits snel oplopen, dan kun je een redirect instellen naar de pagina waar je het verzoek uit wil laten komen.
  • tip: installeer Akeeba AdminTools om je site beveiligen en installeer Akeeba Backup om periodiek een backup van je website te maken. Samen zijn ze voordeliger door aanschaf van het Essentials Package.
  • vraag: de locatie van JUG040 heeft vele vaantje aan de wand hangen. Kan er ook eentje van JUG040 bij komen? antwoord: dat is een leuk idee
  • vraag: RSForm Pro met Payment plugin niet werkend gekregen. antwoord: met een betaald account kun je bij RSJoomla om support vragen. https://www.rsjoomla.com/support/documentation/rsform-pro/plugins-and-modules/plugin-ideal-create-custom-order-forms.html

Handige links

Potentiële presentaties

  • Akeeba admintools

Volgende keer

Volgende JUG is op dinsdag 11 februari. Het onderwerp voor de volgende keer volgt in de aankondiging. Vragen voor Dr. Joomla kun je kwijt als reactie onder de aankondiging.

Reageer

1000 Resterende tekens