Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Rineke Rottiné. | Categorie: Heerenveen.

Verslag thema-avond JUG Heerenveen 6 november 2018

Een avond Hikashop

hikashopEric Beernink geeft een presentatie over ‘HikaShop – Webshop voor Joomla’. Eric toont eerst een aantal slides met handige informatie en een aantal aandachtspunten. HikaShop is beschikbaar in een aantal verschillende versies: HikaShop Starter (de gratis versie), HikaShop Essential en HikaShop Business (beide betaalde versies).

Waarom zou je voor HikaShop kiezen? HikaShop is stabiel, zowel in werking als in ontwikkeling. Ze hebben goede support. Ook is HikaShop erg flexibel in gebruik omdat je onder andere gemakkelijk gebruik kunt maken van template overrides.

Na de slides gaat Eric live aan de slag met de installatie van HikaShop.Na het installeren van HikaShop voert Eric de Wizard uit (via Component HikaShop). Het meeste blijft standaard ingesteld, met uitzondering van de locatie, het BTW-percentage en het producttype. Voor de demo kiest Eric voor het installeren van voorbeelddata.

Vervolgens gaat hij via Component HikaShop / Dashboard / Systeem / Configuratie de diverse instellingen van HikaShop instellen.

Via betaalopties voegt Eric de benodigde betaalplugins toe. Eric heeft vooraf de plugin van cciDEAL geïnstalleerd, en kan deze ook als betaaloptie kiezen. Ook kun je hier de betreffende betaalplugin volledig naar wens instellen.

Via verzendmethodes kun je vervolgens de verschillende verzendmethodes definiëren.

Bij de valuta staat de Euro als standaardvaluta geselecteerd. Je kunt hier ook de opmaak van de bedragen instellen.

Vervolgens gaat Eric aan de slag met de Globale instellingen voor de Shop (via de verschillende tabbladen bij Systeem). Deze instellingen kunnen desgewenst later nog per menu-item en -module gewijzigd worden. Vergelijk het maar met de globale artikelinstellingen van Joomla die je bij een menu-item weer kunt overrulen.

Na de pauze toont Eric een aantal praktijkvoorbeelden, waarbij hij een toelichting geeft op een aantal mogelijkheden van HikaShop, zoals de mogelijkheid voor het aanmaken van varianten op een product (via de eigenschappen van een product), met o.a. de specifieke prijs van de betreffende variant (denk bij varianten aan maten, kleuren of opties).

Eric laat ook zien dat er allerlei voorgedefinieerde mailtjes beschikbaar zijn binnen HikaShop voor verschillende situaties. Je hebt hier de mogelijkheid om de betreffende mailtekst naar eigen wens aan te passen.

Tot slot demonstreert Eric hoe je een override kunt maken voor bijvoorbeeld de wijze waarop de prijs wordt getoond (via Systeem / Tonen / Weergave).

Kom je ergens niet uit, dan kun je je vraag op het HikaShop forum stellen. Vaak krijg je dan al snel een reactie die je weer verder op weg helpt.

Heb je geen tijd om zelf aan de slag te gaan met de opmaak, dan kun je ook kant-en-klare templates kopen o.a. via Joomlart.com.

Relevante link(s):
www.hikashop.com
www.hikashop.com/support
www.hikashop.com/support/forum

Al met al weer een interessante en leerzame avond! Een mooie aanzet om eens te gaan experimenteren met HikaShop. Heb je nog vragen, dan kun je Eric natuurlijk nog even aanspreken tijdens een werkgroepavond.

Verslag door Frits Schippers

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.