Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Nico Jan Stijne. | Categorie: Gebruikersgroepen.

Hoge opkomst meeting "Joomla! 1.7 templates bouwen" bij Joomla! Gebruikersgroep Regio Assen

jc-gebruikersgroep-assenDe website www.jproject.nl, als visitekaartje voor de gebruikergroep regio Assen, begint zijn vruchten af te werpen! Maandagavond waren er twaalf bezoekers, waaronder een aantal nieuwe gezichten, naar de Eexta sporthal in Scheemda gekomen om een template voor deze site te bouwen.

Maar deze site is meer dan alleen maar een uithangbord voor belangstellenden! Het bleek een schot in de roos, toen Fokke met het idee kwam om voor alle deelnemers een Joomla 1.7 versie ter beschikking te stellen. Zo kan iedereen oefenen met de nieuwste Joomlaversie. En daarnaast wordt door alle deelnemers van de gebruikersgroep gezamenlijk gebouwd aan deze site. Overigens kunnen nieuwe deelnemers nog altijd een oefensite ter beschikking krijgen als zij ook willen kennismaken met Joomla 1.7

Bia vatte kort samen wat het jProject inhoudt en wat er al ondernomen is. Zij heeft zich in de afgelopen weken beijverd, om alles aan verslagen en artikelen van de gebruikersgroep, die nu anderhalf jaar bestaat, op deze plek onder te brengen. Tevens heeft zij al een voorschot genomen om zich in de component Zoo te verdiepen. Haar eerste ervaringen daarmee heeft zij hier vastgelegd. We zien uit naar maandag 6 februari 2012. Dan komt Sander Potjer ons alles vertellen over Zoo. Klik hier voor de agenda van de gebruikersgroep regio Assen.

Op deze avond was Arjan aan de beurt om te vertellen over de template welke hij voor deze site aan het bouwen is. Zijn basis template is gebaseerd op één van de 1.7 templates, welke doorwww.web-effect.nl gratis ter beschikking worden gesteld. Ook de Joomla 1.7 template tutorial van hen gebruikte hij al eerder om de nieuwigheden te leren. Een eerste opzet heeft hij al gemaakt. Bij het zijn de basiskleuren aangehouden van www.joomlacommunity.nl. De basis opbouw is eenvoudig gehouden. Een header, de content en onderaan de footer.

Vervolgens gaat hij met behulp van het webcode programma 'Webuilder 2011' aan de template
sleutelen. Enige voorkennis wordt wel verwacht bij de aanwezigen, want de HTML en CSS code
flitst voorbij! Hij bewerkt de breedte van de linker- en rechterkolom, de breedte van en de marges rond de content. Maar ook hoe je een linker- of rechterkolom wilt plaatsen of juist verwijderen. Ook het creeeren van module posities wordt uitgelegd. Er blijkt veel mogelijk als je zelf overweg kunt met de code. Een leerzame avond! Met dank aan Arjan van www.welldotcom.nl! Het zipbestand van de template jug 0592 vind je onder Downloads.

Op maandag 19 december is iedereen vanaf 19.30 uur weer van harte welkom in de Eextahal Plantsoenlaan 19 in Scheemda. We gaan dan Community Builder behandelen. Kom langs!

Gravatar
Rineke Rottiné
Wat een leuk idee is dit! Ziet er al prachtig uit!
Gravatar
gezellig in Scheemda http://www.jproject.nl/gebruikersgroep-assen.html
Gravatar
Als het 19 december niet sneeuwt en hagelt denk ik dat het onderwerp Community Builder zeker belangstelling zal trekken. En het is er altijd gezellig in Scheemda. En gezelligheid kent geen tijd, ook geen reistijd.
Gravatar
Desondanks "Gebruikersgroep Regio Assen".... in Scheemda gebeurt het! ;-) <br /><br />Zal mij benieuwen hoe de opkomst in December zal zijn, in ieder geval Stoelen genoeg!
Gravatar
Anja Hage
Wat leuk om te lezen dat mijn blanco template en template tutorial door jullie gebruikt worden :-) De website ziet er al goed uit!<br />We zijn met JUG010 ook al een project gestart waar we met de gebruikersgroep aan gaan werken, maar zeker nog niet zo ver als jullie. Mooi voorbeeld!

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.