Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Peter-Paul. | Categorie: Leiden.

Verslag JUG071 Leiden 5 januari 2016

De acht deelnemers van deze avond stelden zich aan elkaar voor en wisselden de laatste weetjes en nieuwtjes met elkaar uit.

Het eerste deel van de avond werd verzorgd door Wim Guiking. Hij vertelde over het kiezen van het juiste template voor het juiste doel. Veel is mogelijk in Protostar dat met elke Joomla-installatie word meegeleverd. Een kopie maken en herbenoemen van het template is wel aan te raden om niet bij updates van Joomla zoals die onlangs plaatsvonden alle wijzigingen kwijt te raken. Wim vertelde dat iedereen op den duur wel een voorkeur ontwikkelt voor een bepaald framework en de templates die in allerlei variaties op met framework kunnen worden gemaakt en te koop worden aangeboden. Yootheme wordt wel het meest gebruikt. Wim Guiking zelf is uiteindelijk bij Joomla51 terecht gekomen.

Na de pauze waarin nog een drankje werd genomen werd over een aantal onderwerpen gesproken waaronder foto-sliders. De voor- en nadelen van de Image Gallery van JoomlaShine  kwamen aan bod en een aantal andere foto modules. Flex Image Slider bleek door een aantal deelnemers te worden gebruikt en er werd positief over gesproken.

Volgende bijeenkomst: dinsdag 2 februari 2016, 19.30 uur, Meet&Greet

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.