Vandaag vond de 2e bijeenkomst plaats van de Joomla! Gebruikers Groep van Maastricht.

Helaas kwamen er op het laatste moment nog enkele afmeldingen binnen, desondank waren er toch 8 enthousiaste Joomlers aanwezig. Nadat we iedereen welkom geheten hadden gingen we van start. Allereerst hielden we een voorstelrondje om ook de nieuwe mensen de gelegenheid te geven om mekaar een beetje beter te leren kennen. Daarbij hebben we een korte toelichting gegeven over wie, wat, waar en hoe deze JUG functioneert.

Deze avond stond in het teken van een backup maken van Joomla met Akeeba Backup.

Johan heeft een presentatie gehouden over het hoe, en waarom er een backup gemaakt moet worden van een Joomla! website. Daarna heeft hij een demonstratie gegeven over hoe je binnen Joomla! de Akeeba Backup Core versie installeerd en hoe je een backup kunt maken met Akeeba. En wat ook belangrijk is, hoe je deze weer kan restoren met bijv. kickstart.php. Hierbij werd besproken de verschillen tussen een ZIP en JPA bestand. Daarnaast kwamen de lokale webservers aan bod zoals AMPPS, WAMP en XAMPP.
Je kan ook een volledige inhoud van de wegsite overzetten naar een bestand dan weer op de nieuwe omgeving ingelezen kan worden met J2XML.

Dr. Joomla
Bij de Dokter Joomla! sessie is het de bedoeling dat we vragen of problemen die we met onze Joomla! website of Joomla! Extensie bespreken.

 • Allereerst hebben we het gehad over het migreren van de website van 2.5 naar de versie 3.x.
  Welke mogelijkheden zijn er, direct upgraden van uit versie 2.5 naar? Of de een nieuwe installatie van Joomla! en gebruik maken van J2XML, om de content van de 2.5 versie over te zetten naar de 3.x versie?
 • Ook m.b.t. de templates van Aristeer die misschien niet Joomla! 3.x proof zijn. Je kunt ook mooie templates halen bij T3-Framework. Deze kun je gemakkelijk custom made maken en een aantal zaken aanpassen. Je kunt natuurlijk ook je templatemaken met Helix3 Framework.
 • Verder hebben we het gehad over een website waarbij het menu achter de calender valt.
  Dit heeft te maken met een foutiefe instelling in de Z-Index in het CSS bestand.

Als laatste zijn de eventuele onderwerpen aan bod gekomen voor de volgende meeting:

 • Extensions en plugins
 • Templates
 • Nieuwebrieven versturen vanuit Joomla! met Acymailing
 • Userbeheer binnen Joomla

De volgende bijeenkomst staat gepland op: maandag 16 januari 2017
Onderwerp: Extensions en Plugins

Reageer

1000 Resterende tekens