Vandaag stond de 1e bijeenkomst van de JUG043 op het programma voor 2017. Er hadden zich 11 mensen opgegeven.

Helaas ontvingen we 2 afmeldingen i.v.m. ziekte. Toch verwelkomden we dit keer weer een nieuw lid, Eric Peskens. Na een korte kennismaking kwam het onderwerpen ter sprake:

JoomlaDagen NL 2017

Door Johan werd uitgebreid verteld over wat de JoomlaDagen NL inhouden en wat er zoal te doen is.
De vele verschillende presentaties door de verschillende sprekers uit binnen- en buitenland maken dit een interessante bijeenkomst. Hierdoor zijn deze dagen voor iedereen interessant is, dus voor zowel de beginner tot gevorderde Joomler. We hopen door deze oproep een goede afvaardiging van Limburgers te kunnen optrommelen! Lees ook meer over de JoomlaDagen NL in het artikel JoomlaDagen NL 2017.

Joomla Nieuws

Bij de nieuwtjes kwamen de nieuwste releases aan bod van Joomla (3.6.5) en de Joomla Alpha versie (3.7) en de vernieuwde versie van de Joomla Community website, met de naamswijziging naar .NL De site is nu ook via www.joomlacommunity.nl te benaderen.

 

Joomla Extensies

Het centrale thema vanavond waren de extensies. Wat zijn het, hoe beoordeel ik ze, hoe installeer ik ze en wat zijn de meest gebruikte. En welke verschillende soorten extensies zijn er? Er werd ook stil gestaan bij de Joomla Extensie Directory. Wat zoiets is als de Apple Store, maar dan van Joomla. Belangrijk alvorens een extensie op een live website te installeren is het testen in een test omgeving, goed de documentatie te lezen en maak een goede backup alvorens te installeren!

DR Joomla!

In het Dr. Joomla uurtje werd een vraag behandeld van Thomas over het versturen van mass mail vanuit Joomla versie 2.5. Het advies was om gebruik te maken van een nieuwsbrief extensie zoals bijvoorbeeld AcyMailing.

Ik denk al met al weer een leerzame avond was waarbij veel verschillende onderwerpen ter sprake kwamen en we kunnen terugkijken op tevreden deelnemers. Ik ben eens benieuwd welk centraal onderwerp de volgende keer aan bod komt.

Leon Kolenburg

Reageer

1000 Resterende tekens