Vanavond stond de eerste bijeenkomst van de JUG043 weer op het programma. Het was een drukke avond, er hebben zich 12 personen ingeschreven waarvan we 2 nieuwe leden hebben:
Hein Meijer en Frank Clevers

Allereerst staat het Joomla nieuws op de agenda:
- Op 12-12-2017 Joomla 3.8.3 uitgekomen.
- Op dit moment wordt Joomla 3.9 uitvoerig getest.
- De voorbereidingen op Joomla 4.0 zijn in volle gang, op dit moment is er al release 4.0 Alpha 2.

Jaarplanning wordt besproken en met de bijbehorende data en onderwerpen van die avond.

Er wordt een uitleg gegeven over de nieuwe functionaliteiten van de JUG043 website. We kunnen ons nu rechtstreeks op de website aanmelden voor de diverse bijeenkomsten.

Binnenkort gaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Dit is een aangescherpte privacy wet die ook vanuit de EEG geldt (GDPR).  En welke gevolgen heeft dat voor je website en gegevens opslag? Is misschien ook een  onderwerp om op korte termijn eens te behandelen.

Ook is er een pagina aangemaakt m.b.t. de review van een website. Een nieuw item dat we telkens terug willen laten komen. Ook op die pagina kan je je hiervoor opgeven!

Paul Habets had als eerste een praatje over het Rode Kruis en het intekenen van kaarten voor in situaties dat er zich een ramp voordoet. Je logt dan in het systeem en krijgt een soort google maps schermpje en kan dan bijv. wegen en huizen intekenen. Zodat de instanties weten waar mensen wonen en hoe dit te bereiken zijn. Dit is best intensief en een goed initiatief!

Vanavond staat voor de 1e keer de review van 2 website op het programma:

http://www.wegwijzerzuidlimburg.nl van Paul Habets
Er kwamen verschillende tips om de website te verbeteren zoals bijv het menu met Uitstapjes 1 en 2 om dat beter op te lossen. Ook qua layout om het wit gedeelte midden in de pagina kleiner te maken en enkele puntjes te verschuiven, en het goed instellen van de certificaten.

https://www.pcn.nl van Dieter Höyng
Hier kwamen  ook enkele lay-out puntjes naar voren om de website nog iets te verbeteren zoals bijv. de lijst met sponsors en de items aan de linkerkant om ook in een grijs vakje te plaatsen.

Als laatste item voor vanavond is ook weer een nieuw onderwerp: Dr. Joomla
Iedereen die een praktisch probleempje heeft en wil dat we even meekijken naar een oplossing mag iets aankaarten.

Er kwamen enkele praktische puntjes van websites naar voren die we ter plekke opgelost of besproken hadden!

Na 21:30 uur kwam er weer een einde aan deze leuke avond met vele praktische informatie!

Door: Leon Kolenburg

 

Lees ook het verslag van Johan van der Velde op onze JUG043 website

Reageer

1000 Resterende tekens