Op maandag 19 maart 2018 organiseerde JUG043 Maastricht weer een bijeenkomst. Deze keer stond de meertalige Joomla website en twee website reviews op de planning. JUG lid John Peeters heeft ons meer verteld over meertalige Joomla websites.

Na een korte introductie van een nieuw JUG043 lid kwamen de vaste onderwerpen aan bod, waaronder:

  • Joomla nieuws, welke nieuwe versies zijn er verschijnen en welke nieuwe versies komen eraan.
  • JoomlaDagenNL, op 13 en 14 april worden de JoomlaDagen Nederland georganiseerd, ditmaal in Eindhoven.
  • De volgende JUG043 bijeenkomst staat gepland voor maandag 28 mei, met als onderwerp Helix 3 en SP Pagebuilder. Meld je aan via de JUG043 website

Meertalige Joomla Websites

Steeds meer websites worden meertalig uitgevoerd, zeker als je doelgroep zich in meerdere taalgebieden bevind, maar hoe richt je dat nu in voor jouw Joomla website?

John Peeters heeft in zijn presentatie verteld welke mogelijkheden er zijn m.b.t. het vertalen van content van je Joomla website. Hiervoor kun je gebruik maken van bijvoorbeeld de GTranslate Extensie. Echter Joomla heeft standaard de mogelijkheid om een meertalige website in te richten. John had op zijn laptop 2 Joomla websites geïnstalleerd (met XAMPP), waarbij hij bij èèn website de meertaligheid achteraf geïnstalleerd en geconfigureerd heeft en bij de ander heeft hij de meertaligheid geïnstalleerd en geconfigureerd bij de installatie van Joomla. De laatste optie is het gemakkelijkste omdat Joomla dan alle stappen voor je doet als jij meerdere talen installeert.

Waneer worden de landkeuze zichtbaar? Welke stappen moet je hiervoor doorlopen en hoe koppel je bijvoorbeeld een NL artikel aan een ENG artikel? Hoe deel jij je menu's, categorieën, artikelen en modules in? Kortom een interssant en leerzaam onderwerp. 

Website reviews

Na de presentatie van John zijn er 2 websites gereviewd. Betrof in dit geval de websites van JUG043 leden Boy Kollee en Frank Clevers.
Soms wordt je blind voor zaken op je website(s), hoe kan ik een betere gebruikerservaring creëren? Hoe kan ik een probleem oplossen met een module,  een afbeelding of teksten? 

Doel van de website reviews is om de makers van de betreffende website te voorzien van feedback in de vorm van opbouwende kritiek of het bieden van hulp voor het inrichten van oplossingen.  Dit was de 2e keer dat we een dergelijke website review georganiseerd hadden. Paul Habets gaf aan dat hij, naar aanleiding van de gegeven feedback van zijn website tijdens de eerste sessie, aanzienlijk veranderd heeft. Hij was erg dankbaar voor de feedback die door de JUG043 leden gegeven werd. 

Wat een website review is lees je ook op onze JUG043 website.

JUG043 bijeenkomst 19032018 Joomla meertalige websites 

De avond was snel weer voorbij, op naar de volgende bijeenkomst van JUG043 Maastricht, deze wordt georganiseerd op maandag 28 mei 2018 op onze locatie van Maastricht University. Bekijk deze maar ook andere bijeenkomsten via onze JUG043 website, of uiteraard via de website van de JoomlaCommunity.nl.

 

1 reactie

EasyDiscuss Avatar
paul48
Na dat ik enige jaren bij JUG-Breda kwam (hele fijne groep) ben ik begin 2017 verhuisd naar het Zuiden (Heerlen)
Ook hier heb ik een fijne Joomla-club (JUG043 Maastricht) gevonden. Gezellig en leerzaam.

0

Reageer

1000 Resterende tekens