Afgelopen maandag 12 juni, stond er weer een bijeenkomst van JUG043 Maastricht op het programma. De opkomst was helaas minder, er waren maar 7 Joomlers aanwezig inclusief Leon en mij. Desondanks was het een leuke en leerzame avond, mede dankzij René Kreijveld, onze eerste gastspreker die bij JUG043 te gast was. Zijn presentatie ging over Joomla! Best Practices.

René Kreijveld heeft zijn Joomla! Best Practices met ons gedeeld, waarbij hij afwisselde tussen presenteren en korte demonstraties die het erg leuk, interessant en leerzaam maakte. Na een korte kennismaking heeft hij zijn jarenlange ervaring op het gebied van Joomla! gedeeld. Daarbij kun je denken aan de manier van werken, welke extensies en applicaties gebruikt hij tijdens zijn werkzaamheden als Webdeveloper bij DSD Business Internet.

De onderwerpen die aan bod gekomen zijn:

  • Voordat een project start
  • Aandachtspunten grafisch ontwerp
  • Onze standaard Joomla distributie
  • Ontwikkeling
  • Training
  • Hosting
  • Live zetten
  • Nazorg

Hoe start je een project en met welke applicaties kun je projecten managen en je tijdregistraties verzorgen. Waarbij goede heldere afspraken met de opdrachtgever ook belangrijk zijn.

Welke aandachtspunten hebben je grafisch ontwerp nodig ook als je niet zelf je ontwerpen maakt, maar een grafisch vormgever. Hoe kan de grafisch vormgever de bestanden aanleveren zodat jij als Webdeveloper het design kunt omzetten zodat de website er ook uit komt te zien zoals de grafisch designer het bedoeld heeft. Welke fonts kun je gebruiken zoals Google en Font Awesome en hoe kun je deze integreren in je Joomla! template.

Hij heeft aangegeven hoe de standaard Joomla! installatie eruit ziet en welke extensies  en templates er geïnstalleerd worden. Veel extensies zijn betaalde extensies, hij heeft van enkele de werking laten zien.

De standaard set van applicaties kwam aan bod van een locale webserver tot FTP client alsook wachtwoord tool of virtual box. De klanten krijgen training en kunnen ook de webhosting onderbrengen bij DSD Business Internet. Tot slot is er uitgelegd welke checklist hij hanteert waneer een website online gezet wordt. 

JUG043 bijeenkomst 12062017 Joomla best practices 3

 

 

 

 

 

 

 

De JUG043 leden hebben diverse vragen gesteld en werd er gediscussieerd over Joomla! De tijd vloog om en we willen René nogmaals bedanken voor zijn presentatie en hetgeen hij ons geleerd heeft!

Lees ook het verslag van Leon Kolenburg op de website van JUG043 Maastricht.

 

 

Reageer

1000 Resterende tekens