Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Johan van der Velde . | Categorie: Maastricht.

Verslag 5e bijeenkomst JUG043 - 2017 - Hikashop door Jeroen Moolenschot

Verslag JUG043 bijeenkomst van 9 oktober 2017 - Hikashop door Jeroen Moolenschot

Afgelopen maandag was onze laatste bijeenkomst al weer van 2017. Op het programma staat een presentatie van Hikashop, het maken van een webwinkel! Zoals gebruikelijk is de vaste kern weer aanwezig!

Na allereerst welkom te heten aan Jeroen Moolenschot die de presentatie gaat verzorgen laten we eerst even enkel vaste agendapunten de revue passeren. De laatste Joomla nieuwtjes:

Onlangs zijn er 2 updates van Joomla vlak achter elkaar uitgekomen. Dit betreft voornamelijk bugfixes. Er is nog niet vernomen over de nieuwe releasedatum van Joomla! versie 4.0.

Afgelopen zaterdag is Joostock geweest in Eindhoven. Dit werd door een 40 tal mensen bezocht en er werden die dag 4 verschillende sessie gehouden.

Er is op zaterdag 28 oktober een Regular Labs in Antwerpen die alleen maar gaat over de verschillende modules en plugins van Regular Labs.

De volgende sessie van de JUG043 zal zijn op maandag 15 januari 2018 en gaat over meertalige Joomla! websites. Aanmelden kan via onze website https://www.jug043.nl/bijeenkomsten  

Op 25 november a.s. is er een Hikashopdag in Breda!

 

De presentatie van Hikashop

Jeroen heeft een heel uitgebreid praatje gehouden over wat er allemaal in Hikashop zit en ermee kan! Ik moet zeggen dat ik er versteld van sta wat er allemaal in deze module kan. Het grote voordeel van deze webshop is dat de installatie vrij simpel is en je in enkele stappen een kant en klare webshop hebt! En hij installeert ook automatisch de benodigde plugins die er nodig zijn! Maar dan...

Dan moet je alles nog een beetje naar je hand zetten zodat alles werkt zoals jij dit wilt. Er zijn 3 versies van Hikashop, de kleinste versie (Starter) is gratis maar heeft best ook genoeg mogelijkheden om te starten. Wil je later upgraden naar een grotere versie kan je dit gewoon doen met behoud van al je data. In tempo liepen we door het programma heen en liet Jeroen ons alle mogelijkheden zo een beetje zien. Ik begreep dat er geregeld updates zijn en dat de support goed te noemen is! Al met al, zeker een component die je moet bekijken als je een webshop wilt gaan opzetten. Bij deze nog de link van de presentatie om het geheel nog eens te bekijken: https://www.joomill.nl/presentaties/2017-10-09-JUG-Maastricht/index.html#1 


Maar het is niets iets dat je op een zaterdagmiddag in elkaar steekt..

Al met al weer een zeer leuke avond met veel info waar we weer mee verder kunnen gaan.

Verslag door:

Leon Kolenburg
JUG043 Maastricht

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.