Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Johan van der Velde. | Categorie: Maastricht.

Verslag van de Pizza, JUG & Fun dag van zaterdag 28 oktober 2023

Op zaterdag 28 oktober 2023 organiseerde JUG opnieuw een geweldige Pizza, JUG & Fun dag. Tijdens deze gezellige bijeenkomst werkten we samen aan Joomla-websites, extensies en boden we onderling hulp bij vragen en het overwinnen van uitdagingen. Lees verder voor een beknopt verslag door Johan van der Velde.

pizza jug fun 1600

 

Na diverse voorbereidingen was het zover, zaterdag 28 oktober 2023 - 10:00 uur, de start van de 2e Pizza, JUG & Fun dag van JUG043 Maastricht. Iedereen kwam met en met binnendruppelen en werd tijdens een korte presentatie e.e.a. toegelicht over:

Tijdens de korte presentatie werd ingegaan op de werkzaamheden die iedereen ging uitvoeren tijdens deze gezellige dag, een kleine greep:

  • Een Joomla website maken met een uitgebreid foto-album van een vakantietrip.
  • Joomla extensies controleren op de geschiktheid van Joomla 5 en uitbreiden van functionaliteiten.
  • Werkzaamheden voor klanten uitvoeren, waaronder webshops en plug-ins bijwerken.
  • Het vertalen van Extensies naar het Nederlands.
  • Website updaten naar Joomla 5.
  • Het leren aanpassen van het standaard Joomla Cassiopeia template van Joomla 4 / 5.
  • Het ombouwen van een menu indeling van een Joomla 4 website.
  • Het werken met Joomla 4 in een docker omgeving.

Tijdens de presentatie, onder het genot van de "Limburgse Pizza: ook wel bekend als Limburgse vlaai, werd benadrukt dat nog niet alle webhosting providers MySQL 8.0 ondersteunen. Dit is een cruciale vereiste voor het uitvoeren van een succesvolle upgrade naar Joomla 5. Lees verder voor meer informatie over deze belangrijke stap in het upgradeproces.

 

Lees hier meer over de requirements van Joomla 5

 

Tussendoor heb ik nog korte demo gegeven van de nieuwe monitoringtool van Akeeba Panopticon.
Ik heb kort uitgelegd hoe je de installatie uitvoert en hoe je een nieuwe website koppelt in deze webapplicatie. Deze webapplicatie beheer je helemaal zelf en draait als een zelfstandige webapplicatie (dus niet in Joomla). Voor het monitoren van je Joomla website dien je een package te downloaden en installeren.  Via een API URL en een API kun je dan je website opnemen in de monitoringtool.

Wil je meer weten over de installatie en configuratie van Panopticon, bekijk dan het artikel dat ik geschreven heb:

Hoe installeer ik Panopticon van Akeeba

Bezoek de website van Akeeba

Rond 12:30 uur arriveerde de Italiaanse pizza's en werden er leuke gesprekken gevoerd over Joomla en niet Joomla gerelateerde onderwerpen. Na de Lunch werd er weer hard verder gewerkt aan bovenstaande onderwerpen. Je kon soms een spelt horen vallen, zo aandachtig werd er gewerkt. Omstreeks 16:00 was alles weer opgeruimd en vertrok iedereen voldaan naar huis om nog te genieten van het weekend. 

Vergeet niet om je aan te melden voor onze aankomende hybride bijeenkomst op maandag 20 november 2023, waarbij gastspreker Jeroen Moolenschot ons meeneemt door de nieuwste functies van Joomla 5 en de eventuele uitdagingen die komen kijken bij het upgraden van je Joomla-website naar Joomla 5. Ontdek meer en meld je nu aan!

 

Aanmelden bijeenkomst 20 november 2023

 

Dank aan onze sponsoren en iedereen die geholpen heeft om dit tot een succesvolle dag te maken en vooral ook aan de deelnemers!

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.