Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: anja de Crom. | Categorie: Utrecht.

Verslag bijeenkomst JUG Utrecht d.d. 10 maart 2014

Presentatie SilverAdmin bij JUG Utrecht, 10 maart 2014

Er waren een stuk of acht deelnemers bij deze bijeenkomst. Na de presentatie van Tim Schutte waren er nog twee cases voor Dokter Joomla!jc-gebruikersgroep-utrecht

Volgende bijeenkomst

14 april presentatie Joostrap template door Frits

12 mei en 16 juni staan nog open

Mogelijke onderwerpen

Anita zou meer willen weten van Joomla! en Artisteer. (Will: op de website van De nieuwe Viking //denieuweviking.nl staan bijna 50 video's. Lex en Anja gaan kijken of De nieuwe Viking interessant is om een keertje uit te nodigen. En ondertussen gaat Anita zich er zelf ook in  verdiepen, wie weet kan ze daar dan zelf een presentatie over geven.

ACY Mailing is ook interessant voor een avond

 

Joomla! Nieuws

Op de documentatiesite kun je tegenwoordig kijken of er Nederlandse documentatie is. En je kunt makkelijker zelf dingen vertalen, stukjes van de documentatie; die worden centraal in een wiki opgeslagen, zodat niets verloren gaat. Meer info over vertalen: //docs.joomla.org/JDOC:Documentation_Translators

Laatste versies

Joomla 1.5.26 verouderd; geen nieuwe sites meer mee maken

Joomla 2.5.19

Joomla 3.2.3

Akeeba: 3.10.2

AdminTools 2.6.2

JCE 2.3.4.4

Ander nieuws

JUG Utrecht 20140310

22 en 23 maart zijn de Joomladagen Nederland. Er gaan veel mensen van onze gebruikersgroep!

Sander Potjer heeft een verhaal geschreven over een complexe 1.5 migratie met minimale downtime. Het ging om de site van Exact, een grote site die maximaal anderhalf uur down mocht zijn. Uiteindelijk was de site… tada… zes minuten down. Lees het hele verhaal hier: //magazine.joomla.org/issues/issue-mar-2014/item/1794-complex-joomla-15-migration-with-minimal-downtime

Wilma heeft haar eerste responsive template gemaakt, een kopie van een template van Templatemonster (de enige gratis responsive die ze hadden). Het was wel “een hoop geklooi”, maar het resultaat ziet er goed uit en ze heeft wel het gevoel dat ze het door begint te krijgen.

SilverAdmin van Tim Schutte

Tim Schutte (Silver Design) maakte sites voor klanten, klein en groot, en steeds waren er klanten die de administratie te omslachtig of ingewikkeld vonden. Dan kun je wel zeggen dat het simpel is, maar die mensen moeten ermee werken en die vinden van niet. Aan Joomla! blijft het imago kleven dat het gemaakt is voor techneuten. En dus heeft Tim een extensie gebouwd waarmee je van alles vanaf de voorkant kunt beheren, met icoontjes die verschijnen op het moment dat je inlogt. Die extensie is SilverAdmin.

Het is een pakket dat je via extensies installeert. Alle items krijgen een icoon: artikelen, modules, menu's. En alles kun je vanaf de frontend wijzigen. In Joomla! 3.3 kun je ook modules wijzigen vanaf de frontend, maar dan ga je naar de backend. Dat is het verschil met SilverAdmin: daar kun je in principe alles aan de frontend doen. En je kunt als beheerder ook opties aan- en uitzetten voor je gebruiker.

Modules wijzigen gaat heel makkelijk: klik op het icoon, er opent een popupscherm, je past dingen aan, sluit het kader en dan refresht hij direct de website zodat je kunt zien wat je gedaan hebt. De meest simpele beheertaken worden er makkelijker en intuïtiever van. Ook menu-items, en de volgorde daarvan, kun je heel gemakkelijk aanpassen. Modules verplaatsen gaat met drag ‘n’ drop. Modules toewijzen aan een menu-item kan met één druk op de knop.

In SilverAdmin kun je een artikel aanmaken en tegelijk een bijbehorend menu-item. Of nieuwe menu-items (waarbij het menu-itemtype wordt weergegeven door vier grote buttons).

In SilverAdmin zit ook een artikelwizard waarmee het makkelijker is voor je klant om artikelen te maken. Geen enkele overbodige optie, het is een editor waarin je tekst en plaatje kunt zetten en that's it.

SilverAdmin kun je gebruiken met bijna alle templates (behalve Warp van Yootheme, want die onttrekt zich aan het hele Joomla!-systeem).

Je hebt ook een icoontje waarmee je modules kunt toewijzen aan menu-item met één druk op de knop.

SilverAdmin is er voor 2.5 (uitontwikkeld) en 3.x, die wordt nog doorontwikkeld. Migreren kan.

Je kunt de extensie bestellen via www.silveradmin.com, je betaalt voor support en gratis toegang tot de downloadsite. Jaar lang kost 49 euro. Support is per site, maar je kunt 'm multisite gebruiken.

Dokter Joomla!

Case 1: Als ik mijn eigen site Google, krijg ik rechts een Google map naar heel iemand anders, hoe kan dat?

Antwoord: vraag het Google zelf… Googles wegen zijn ondoorgrondelijk en zelden aangenaam.

Ik heb een oude Joomla!-site, en nou kreeg ik bericht van een ethical hacker dat hij overal in kon. Bleek dat het aan de JCE Media Manager lag – betaalde plugin – die niet up to date was want ik had niet betaald de laatste tijd. Wat moet ik nu doen?

Antwoord: Wachtwoorden aanpassen. Database vernieuwen/vervangen. Site admin (map) alleen toegankelijk maken alleen via je eigen IP-adres (met htaccess). FTP wachtwoord aanpassen.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.