Nieuws

  • In maart zal er een Dokter Joomla XXL zijn en in april komt Jeroen Molensloot een presentatie geven.
  • Er is een Joomla Camp geweest in Essen met 40-50 deelnemers. Er is daar een .htaccess-bestand getoond met voorbeelden en uitleg, dit staat ook op Github.
  • Op cssgridgarden.com staat een soort spelletje waarmee je css-grid kunt leren, leuk en leerzaam.
  • Op 10 november zal in Londen de Joomla World Conference plaatsvinden. Er is een oproep voor suggesties voor sprekers.
  • Frits Jongbloets heeft via een keuze-optie een sortering toegevoegd in de module “meest populaire tags”. Dit wordt in een nieuwere versie van Joomla opgenomen.

Presentatie Patrick Smits: Joomla 3.9 en 4.0 – deel 2

AVG:

De AVG blijft een moeilijke kwestie. Eric heeft een website voor een theater in beheer. Hij wil wel graag wat gegevens van mensen bewaren die tickets kopen, om ze bijvoorbeeld op de hoogte te stellen als een voorstelling niet doorgaat.

Als mensen om een export vragen, kan je deze niet opsturen want je mag geen persoonsgegevens via de mail versturen.

Via Joomla is het niet mogelijk om de database op te schonen.

Geconstateerd wordt dat de oplossingen die voor de AVG in Joomla zijn ingebouwd slechts hulpmiddelen zijn.

Er is bijvoorbeeld te zien dat er toestemming is gegeven voor het opslaan van data, maar niet met welke data-opslag precies.

Ook lijken er nog wat bugs in te zitten. Bij Patrick mailt hij niet aan de verzoeker van wat is opgeslagen. Bij Frits blijven de vragers in de lijst staan, terwijl het al verstuurd is in xhtml. De user schijnt ook nog te moeten bevestigen dat hij zijn gegevens heeft opgevraagd, dat lijkt ook niet altijd goed te lukken.

RSforms ondersteunt de AVG van Joomla.

Joomla 4:

Het ziet ernaar uit dat Joomla 4 niet op korte termijn uitkomt, maar het gaat er in ieder geval qua uiterlijk anders uitzien.

Er zal eerst ook nog versie 3.10 uitkomen om de migratie makkelijker te maken.

Nieuw is dat je een “workflow” kan maken, zodat je samen dingen kan doen, zoals aanmaken, dan redigeren door iemand anders, dan publiceren door weer een andere persoon.

De template is gebaseerd op Bootstrap 4. Het is nog moeilijk te zeggen of de templates van Joomla 3 blijven werken in Joomla 4.

Dokter Joomla

Er is een vraag over RSforms omdat iemand dat op verschillen de sites gebruikt, maar bij 1 site stuurt hij opeens soms meerdere keren een mail en zet de gegevens ook meerdere malen in de database. De hoeveelheid mails en opgeslagen records verschilt per keer dat het gebeurt.

We kunnen er weinig anders op verzinnen als dat er toch meerdere keren in het scherm geklikt moet worden door de gebruiker. Verder lijkt er totaal geen zinnige reden te geven.

Reageer

1000 Resterende tekens