Nieuws

  • Joomla 3.8.8 is uitgekomen.
  • In juni/juli zal er in Rotterdam een workshop RSForms gegeven worden van 4 bijeenkomsten.
  • Patrick Smits heeft bij de JUG Breda een presentatie over Less gehouden.
  • Patrick Smits zal in juli zijn presentatie over CSS-Grid houden.
  • Anja de Crom zal in augustus een presentatie geven over Articles Anywhere.
  • René Kreijveld heeft een presentatie over Helix en Roland Dalmulder over scriptjes die iedereen moet kennen. Anja zal hen vragen of zij die presentaties bij ons willen geven.
  • De beheerder van onze locatie heeft connecties met de sinterklaas-organisatie en vraagt of iemand zou willen helpen met het updaten van de website. Onduidelijk is of het een Joomla-website is, Anja zal ernaar kijken als er een officieel verzoek komt.
  • Onze bijeenkomst van juli zal nog in de huidige locatie “buurtcentrum Voorn” plaatsvinden. Voor augustus is de locatie nog onbekend en in september gaan we in principe naar het nieuwe pand. Eventueel kan er ook gekeken worden of we in de bibliotheek een ruimte kunnen huren.
  • De naam van Piwik is gewijzigd in Matomo.

Dokter Joomla XXL

Er is een nieuwe bezoeker die zich voorstelt en uitlegt hoe hij met Joomla in contact is gekomen en waarvoor hij het gebruikt. Hij is een veilingwebsite aan het opzetten, waarbij mensen een periode lang kunnen bieden op artikelen. Het hoogste bod, wordt meegenomen naar een ‘live’ veiling waarbij mensen in de zaal ook op hetzelfde artikel kunnen bieden. Er wordt gekeken naar extensies als Auctionfactory, maar het is lastig aangezien het een combinatie van online en offline veilen is. Na enig nadenken komen we tot de conclusie dat Hikashop in combinatie met Hika-auction een goede oplossing is.

Vorige bijeenkomst was er een vraag over hoe het kan dat in Google Analytics het aantal bezoekers op 0 blijft staan. Gebleken is dat je eerst de verwerkingsovereenkomst met Google moet accepteren, dan werkt het pas weer.

Om te kunnen zien waar de bezoekers van je site vandaan komen, kan je utm in je url’s opnemen om links te traceren. Dit doe je via Campaign URL Builder.

De nieuwe router in Joomla maakt het mogelijk getallen in de url te vervangen door zoekmachine vriendelijk url’s. Je moet een niet-gepubliceerd menu maken met een item erin die een hoofdcategorie weergeeft. De alias die hieraan gekoppeld is wordt als naam in de url weergegeven.

In Acymailing kan je van een externe bezorgservice, zoals Elastic, gebruik maken om een groter aantal nieuwsbrieven te verzenden. Helaas stond de server van Elastic op de blacklist, waardoor de nieuwsbrief niet aankwam. Goed om dus op te letten. Als je niet van Mailchimp gebruik wil maken is Laposta ook een alternatief.

Reageer

1000 Resterende tekens