| Door: Wilma Pot . | Categorie: Utrecht.

Verslag JUG Utrecht 12 augustus 2019 – Dokter Joomla XXL

Nieuws

  • We zijn vandaag op een nieuwe locatie, namelijk: Bredeschool Het Zand en zullen bezien of dit een geschikte locatie is voor de volgende bijeenkomsten. Aan het eind van de bijeenkomst zijn we erg tevreden over de ruimte en we zullen proberen dit als vaste locatie aan te houden.
  • In september zal Joris Stolker een presentatie geven over een plugin die hij heeft gemaakt waarmee je images kan uploaden en resizen. Dit heet “easy images” en staat al op joomlacommunity.nl. In oktober komt Simon Kloostra ons updaten over de SEO-regels en tips. Voor november of december wordt Wilco Alsemgeest gevraagd.
  • Versie 3.9.10 is nu actueel.
  • De World Conference in Engeland is afgeblazen vanwege de Brexit.
  • De Pizza Bugs en Fun zal op 19 oktober in Nederland plaatsvinden. De exacte locatie is nog onbekend.
  • In november is er weer een bijeenkomst van Joostock, nadere informatie volgt.

Dokter Joomla XXL

Er is een vraag over problemen met SEO op een website die al een half jaar online is.

Bij het bekijken van de site blijkt dat er zowel een “https:\\” als een “https:\\www.” bestaat. Dit is een dubbele verwijzing naar de pagina’s, dus dubbel content waar Google niet van houdt. De dubbele www’s kan je in Joomla laten verwijzen naar 1 of je kan dit via het htacces-bestand regelen of in je direct-admin van je hoster.

Ook houdt Google niet van sliders en wellicht is dat de reden dat deze niet geïndexeerd worden.

Op www.seositecheckup.com scoort de website goed. Wil je een volledige scan tot een totaal van 5 websites op deze website, dien je een abonnement te nemen voor $ 40,-- per maand. Een alternatief kan Google Search Console zijn.

In het robots.txt bestand kan je je pagina’s niet laten indexeren. Belangrijk is om de metatags goed in te voeren.

Ook is er een andere site bekeken waarvan de eigenaar eigenlijk de domeinnaam wil wijzigen. Dit is lastig, aangezien je met een nieuwe domeinnaam eigenlijk opnieuw begint met SEO in Google. Het is beter om de oude domeinnaam voor altijd te behouden en de pagina’s te laten verwijzen naar de nieuwe met de nieuwe domeinnaam.

Er wordt geconstateerd dat de site (bijna) geen H1-koppen heeft, het is belangrijk dat elke pagina er 1 krijgt met een goede omschrijving. Peter Martin heeft een checklist gemaakt en ook kan je “Quick Index” van Regular Labs gebruiken.

De groep heeft nog een tijdje gezocht naar de indexering voor uitvouwbare sliders, maar kwam er niet goed uit.

1000 Resterende tekens